Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Νέα σύνθεση για την τρόικα στην Ελλάδα ...



Ο Μ. Μορς εγκαταλείπει την τρόικα καθώς αναβαθμίστηκε στις Βρυξέλλες.


Ο 47χρονος ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, αντικαθιστώντας τον Ματίας Μορς, ο οποίος αναβαθμίστηκε στις Βρυξέλλες και έτσι παραιτείται από τη θέση.
Ο Ντέκλαν Κοστέλο είναι διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ εργάζεται στην Κομισιόν ως οικονομολόγος από το 1991, έχοντας συμμετάσχει στις προετοιμασίες για την υιοθέτηση του ευρώ και την κατάρτιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 
Ειδικεύεται στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, τα εργασιακά ζητήματα και τις δημοσιονομικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις της πληθυσμιακής γήρανσης.
Παράλληλα, έχει μετάσχει στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ενώ από τον περασμένο Μάιο είναι διευθυντής της Διεύθυνσης F της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ασχολείται με προβλέψεις για τις οικονομικές εξελίξεις σε εννέα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία και Ισπανία) και ελέγχει τη συμμόρφωσή τους με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ανισορροπιών.





















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com