Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ" !!!


Μείωση επικουρικών συντάξεων, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.



Νέο χτύπημα στις συντάξεις από 1ης Ιουλίου. Πάνω από 1.000.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά 5,2%.
Στην πράξη οι συνταξιούχοι θα χάσουν από 120 - 140 ευρώ το έτος. Η απόφαση ελήφθη με το πρόσχημα της εξάλειψης και της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως το επικουρικό των μισθωτών θα έχει «μαύρη τρύπα» 75 με 80 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Παράλληλα, από 1ης Ιουλίου αυξάνονται οι τιμές στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, θα ισχύσουν αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0 - 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια έρχονται από την 1η Ιουλίου, σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου.Επίσης, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες αυξήσεις στο πλαίσιο της παραπέρα  ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με το νομοσχέδιο για το διαχωρισμό της σε «μικρή» και «μεγάλη», με το πιο κερδοφόρο κομμάτι, το «μικρό» να παραδίδεται στους ιδιώτες. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com