Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ !!!




Λίγο πριν ανοίξει τα χαρτιά του για να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα ως υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς το 2017,ο Νικολά Σαρκοζί ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι του Εισαγγελέα για να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας για σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής και διαρροή δικαστικού απορρήτου.
Σήμερα,οι γαλλικές αρχές ανέκριναν τον δικηγόρο του πρώην προέδρου της χώρας κι ένα δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου όμως,σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τις επόμενες ημέρες σειρά έχει ο Νικολά Σαρκοζί. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», ο Τιερί Ερζόγκ,δικηγόρος του Σαρκοζί και ο δικαστής Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, κλήθηκαν να καταθέσουν σήμερα το πρωί στον ανακριτή κατά πόσο ενημέρωναν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας για τις «τάσεις» μέσα στο δικαστικό σώμα σχετικά με υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του και αν επιχείρησαν να εξαγοράσουν την εύνοια δικαστών.
Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν επίσης έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία των δύο αντρών και κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. 
Η τελευταία εξέλιξη συνδέεται με ένα σχετικά πρόσφατο σκάνδαλο,το οποίο φθάνει στην αυλή του Σαρκοζί και αφορά στοιχεία που προέκυψαν από τηλεφωνικές υποκλοπές. Σύμφωνα με αποκάλυψη του ενημερωτικού ιστότοπου «Mediapart» τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική Δικαιοσύνη είχε υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαρκοζί με τον δικηγόρο του,οι οποίες σχετίζονταν με το γνωστό σκάνδαλο «Μπετανκούρ». 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων είχε κατηγορηθεί, και τελικά αθωωθεί,ότι εκμεταλλεύτηκε τη σωματική και πνευματική αδυναμία της γηραιής  ιδιοκτήτριας της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ,για να της αποσπάσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007. 
Σε ένα από τα τηλεφωνήματα, τα οποία γίνονταν σε κρυφό αριθμό κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας,ο δικηγόρος του,Τιερί Ερζόγκ φέρεται να χαρακτηρίζει «μπάσταρδους του Μπορντό» τους δικαστές που αποφάσισαν τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Σαρκοζί, ενώ σε ένα άλλο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Le Monde», ένας από τους δικαστές του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ενημέρωνε την πλευρά του Σαρκοζί για τις «τάσεις» που διαμορφώνονταν στο Δικαστήριο.
Την ίδια ώρα,φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των αποκαλύψεων από τις τηλεφωνικές υποκλοπές άλλος ένας δικαστής, ο Πατρίκ Σασού, και αυτός μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο οποίος,σύμφωνα με τη «Le Monde», κλήθηκε και αυτός για ανάκριση.



















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com