Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ή ξανά εκλογές ...





Αυτό είναι το δίλημμα σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθροτου Γιάννη Μηλιού στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” για τις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει το βάρος στις κοινωνικές συμμαχίες και όχι στη συμπόρευση με τμήμα του μνημονιακού κοινοβουλευτικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί να πλασαριστεί ως προοδευτική, εναλλακτική λύση” επισημαίνει στο άρθρο του ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: “ανεξάρτητοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ένας υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, διατυπώνουν ένα λόγο ο οποίος δεν συνάδει με τις κόκκινες γραμμές του κόμματος”.
“Το πρόβλημα, κατά τον κ. Μηλιό, γίνεται οξύτατο όταν αναλογιστούμε ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν να έχουν κοινωνική δυναμική και αυτοπροβάλλονται ως πιθανοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό “συνασπισμό εξουσίας”, δεδομένης της άρνησης του ΚΚΕ".
Τέλος αποκλείει και την όποια συνεργασία με το “Ποτάμι”, από τη στιγμή που “ο επικεφαλής του δηλώνει στους εθελοντές του κόμματος ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ(!)”.
Σύγκρουση με τρόικα και κυβέρνηση
Την ίδια ώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί από κοντά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο λήψης νέων “έκτακτων μέτρων” κάτω από τη ισχυρή πίεση των δανειστών εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Γι αυτό το λόγο στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη μετά και την ανένδοτη στάση των “τροικανών” στα ζητήματα των φοροελαφρύσνεων, της έκτακτης εισφοράς και χαλάρωσης της λιτότητας γενικότερα να ακολουθήσουν μια γραμμή “ελεγχόμενης σύγκρουσης” με τους δανειστές ποντάροντας ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.
Τα μέτωπα πάντως του αιγιαλού, των απολύσεων, των εργατικών δικαιωμάτων (απεργίες) και του ασφαλιστικού είναι οι επόμενοι σταθμοί αναμέτρησης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Σαμαρά έχοντας καταγράψει ήδη όπως ισχυρίζονται στην Κουμουνδούρου “τακτική νίκη” στο ζήτημα της ΔΕΗ.
















yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com