Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Στρατιωτικοί εναντίον Γεννηματά που λέει ναι στις προτάσεις τους αλλά δεν τους αναγνωρίζει!!!



Ψύχραιμη αλλά και σκληρή η επιστολή που στέλνει στην ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Η ΑΝΥΕΘΑ αν και υιοθέτησε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτάσεις της ΠΟΕΣ για το νομοσχέδιο περί καταστάσεως αξιωματικών, αν και αξιοποιεί πάντα προτάσεις από τα έγγραφα που λαμβάνει από την ΠΟΕΣ ,αρνήθηκε να αναγνωρίσει το δικαίωμα στρατιωτικών να ενημερώσουν τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών!

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο να εξηγηθεί πως υιοθετείς τις προτάσεις και τις θέσεις κάποιων που μετά δεν αναγνωρίζεις.

Όλη η επιστολή:

Κα Υπουργέ.

Την 11η Ιουλ 2014 αναρτήθηκε, στο δημοσιογραφικό blog OnAlert, άρθρο με τίτλο: «"Μπλόκο" Γεννηματά - Δαβάκη στην παρουσία στρατιωτικών στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας!» και μεταξύ των άλλων, ο διάλογος που αναπτύχθηκε την Τετάρτη 09 Ιουλ 2014 στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, μεταξύ υμών και λοιπών μελών της εν λόγω Επιτροπής, προκειμένου να αποφασισθεί εάν καλέσετε, κατόπιν αιτήματός μας, την Ομοσπονδία μας ώστε να εκθέσει δια ζώσης προτάσεις και απόψεις της σε θέματα μέριμνας του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, με αφορμή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα συζητούσατε.

Κατά τον ανωτέρω διάλογο που δημοσιεύθηκε στο παραπάνω άρθρο, μεταξύ των άλλων, στην τοποθέτησή σας, κατά ταύτιση με τον τέως Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Δαβάκη, ενημερώνετε την Επιτροπή ότι: «…. Καταρχάς, θέλω να πω ότι οι στρατιωτικοί εκπροσωπούνται από τα Επιτελεία και από τους Αρχηγούς των Επιτελείων. Από τα Επιτελεία, εξάλλου, προκύπτουν και όλες οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο νόμου….. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι στρατιωτικοί εκπροσωπούνται από τους Αρχηγούς των επιτελείων και από κανέναν άλλον και δεν είναι δυνατόν η Επιτροπή της Βουλής να υποκαταστήσει την ιεραρχία…».

Επιτρέψτε μας καταρχήν να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ομοσπονδία μας είναι νόμιμα αναγνωρισμένο δευτεροβάθμιο σωματείο, μέλη της οποίας είναι οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Στρατιωτικών, τα ΔΣ των οποίων ήδη έχουν συναντηθεί πολλάκις με βουλευτές της περιφερείας τους, από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και αυτό στο οποίο ανήκετε και εσείς, χωρίς ωστόσο να κατέχετε βουλευτική έδρα. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας εκλέχθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων, κατά τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, το οποίο εγκρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο.

Περαιτέρω θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε καθόσον, αν και δεν μας αναγνωρίζετε, τουλάχιστον μας αναγνωρίζουν και μας εκτιμούν οι δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας, και θα κριθούμε αμφότεροι γι΄ αυτό, εν τούτοις υιοθετείτε, προκειμένου να ασκήσετε κοινωνική πολιτική, τις προτάσεις μας, όπως αυτές αποτυπώνονται στα δεκάδες έγγραφά μας που φτάνουν καθημερινά στο γραφείο σας, κάποιες εκ των οποίων συμπεριλάβατε στο συζητούμενο στην παραπάνω Επιτροπή σχέδιο νόμου και στα άρθρα 35, 36, 37, 39 και 40, δηλαδή στα 5 από τα 6 άρθρα που αφορούν στη μέριμνα του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Κε Πρόεδρε της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στον ανωτέρω διάλογο και ενώ αρχικώς είχατε τοποθετηθεί υπέρ της παρουσίας μας στην Επιτροπή σας, στη συνέχεια και μετά από ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων της Βουλής ότι ουδέποτε στο παρελθόν ενώσεις στρατιωτικών έχουν βρεθεί ως φορείς σε συζήτηση σε Επιτροπή και ως εκ τούτου δεν μπορείτε εσείς να ανοίξετε αυτή τη διαδικασία, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι υπηρεσιακοί σας παράγοντες δεν σας είπαν την αλήθεια. Σας καλούμε να ανατρέξετε στη συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων το έτος 2010 όταν συζητήθηκε ο ν.3865/2010. Θα εκπλαγείτε από την παρουσία μας. 

Σε κάθε περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των μελών μας και εν γένει των Ελλήνων στρατιωτικών και θα διεκδικούμε τη λύση των προβλημάτων που άλλοι δημιούργησαν στις πλάτες μας, τασσόμενοι στο πλευρό τους, ανεξάρτητα εάν για εσάς αποτελούμε συνομιλητή ή όχι. 

Άλλωστε η Ιστορία θα καταγράψει τις ενέργειες όλων μας. 














onalert,dr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com