Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η Χαμάς ΑΠΕΙΛΕΙ με “ΧΤΥΠΗΜΑ” στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ!-Προειδοποίηση στις Εταιρίες να μην κάνουν Πτήσεις προς Ισραήλ...




Με χτύπημα στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ απειλεί το ένοπλο σκέλος της ισλαμιστικήςπαλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Χαμάς αναφέρει ότι το ένοπλο τμήμα της «αποφάσισε να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση» και προειδοποιεί όσους πραγματοποιούν πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, στο οποίο στεγάζεται επίσης στρατιωτική αεροπορική βάση, «στο φως των επιθέσεων του Ισραήλ κατά κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ρουκέτα εκτοξεύτηκε ήδη προς το αεροδρόμιο, ωστόσο, δεν βρήκε τον στόχο της.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα είναι ούτε η τελευταία που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Τέσσερις μέρες ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας αφήνουν πίσω τους 100 νεκρούς Παλαιστίνιους, εκατοντάδες σπίτια κατεστραμμένα, παιδιά νεκρά ή ορφανά. Αφήνει και την στυφή γεύση της απογοήτευσης για τους Ισραηλινούς (που θα μπορούσαν να είναι και Παλαιστίνιοι ή Σύροι ή οτιδήποτε άλλο) που παίρνουν τις πλαστικές καρέκλες τους και κάθονται σε λόφο απέναντι από τη Γάζα για να… «απολαύσουν» το θέαμα των βομβαρδισμών από την ισραηλινή αεροπορία.
Ο πόλεμος είναι μια λέξη που γνωρίζει πολύ καλά η Μέση Ανατολή. Αυτές τις μέρες απλά ξαναμπαίνει στο λεξιλόγιο των δυτικών.
Η Χαμάς «υπόσχεται» αντίποινα και θύματα. Απειλεί να εκτοξεύσει ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν του Τελ Αβίβ και γι’ αυτό προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες να μην πραγματοποιούν πτήσεις προς το Ισραήλ.
Το αεροδρόμιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά αφότου το Ισραήλ άρχισε, την Τρίτη, την αεροπορική επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας και οι παλαιστίνιοι μαχητές αύξησαν τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.
Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν τις πτήσεις τους, παρά τις καθημερινές πλέον εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ, οι οποίες είτε αναχαιτίζονται από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα είτε πέφτουν σε περιοχές όπου δεν προκαλούν θύματα.
“Η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος Χαμάς αποφάσισε να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση και σας προειδοποιούμε να μην πραγματοποιείτε πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν, το οποίο θα είναι ένας από τους στόχους μας σήμερα επειδή φιλοξενεί και μια στρατιωτική αεροπορική βάση”, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τις Ταξιαρχίες Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ της ισλαμιστικής οργάνωσης.
Η οργάνωση, η οποία λέει πως εξέδωσε την προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενος τραυματισμός των επιβατών τους, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως εκτόξευσε ήδη σήμερα εναντίον του αεροδρομίου τουλάχιστον μια ρουκέτα.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής Αερολιμενικής Αρχής δήλωσε πως μια σειρήνα ήχησε στο Μπεν-Γκουριόν και πως κάθε δραστηριότητα διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, αλλά πρόσθεσε πως επρόκειτο για ένα γενικό συναγερμό στην περιοχή του Τελ Αβίβ και δεν αφορούσε άμεση απειλή για το αεροδρόμιο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Γάζας, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Λωρίδας στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, αυξάνοντας σε 100 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, πριν από τέσσερις ημέρες.
Τη στιγμή της επίθεσης, οι δύο Παλαιστίνιοι κυκλοφορούσαν μέσα σε αυτοκίνητο του δήμου της Γάζας στον τομέα του προσφυγικού καταυλισμού του Μπουρέιτζ. Ένας τρίτος άνδρας που επέβαινε στο όχημα τραυματίσθηκε σοβαρά, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασράφ αλ-Κούντρα.

















http://www.makeleio.gr/?p=126530

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com