Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μετά τις εκλογές, η τρόικα και τα προαπαιτούμενα ...




Αντιμέτωποι με μια τριπλή πρόκληση βρίσκεται η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομία την επαύριον των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», αφενός καλείται να δείξει εμπράκτως ότι έλαβε το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι, δρομολογώντας αναπτυξιακές δράσεις και μέτρα ελάφρυνσης των φορολογουμένων χωρίς να αποκλίνει όμως από τους στόχους του προϋπολογισμού. Αφετέρου, οφείλει να υλοποιήσει έως τον Ιούλιο σειρά από «ακανθώδη» προαπαιτούμενα, ώστε να εκταμιευτούν τα εναπομένοντα 2 δις ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.    
Παράλληλα, πρέπει  να προετοιμάσει το έδαφος για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας και τις συζητήσεις αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα προαπαιτούμενα που ζητεί η τρόικα για το μήνα Ιούνιο είναι: ψήφιση των νόμων για το υπαίθριο εμπόριο για την αδειοδότηση των επενδύσεων και το χωροταξικό σχεδιασμό, αναθεώρηση της λίστας με τους φόρους και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων, ψήφιση νόμου με τον κώδικα συμπεριφοράς για τα κρατικά και κυβερνητικά στελέχη, Κοινοί Υπουργική Απόφαση για το συμψηφισμό της επιστροφής του ΦΠΑ και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ψήφιση του νόμου που θα διασφαλίσει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.
Τα προαπαιτούμενα για το μήνα Ιούλιο είναι: η υιοθέτηση νομοθεσίας ια τη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των επικουρικών ταμείων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από 1/2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ, ψήφιση του νόμου για τα δάση, ψήφιση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ, εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, ψήφιση του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, νομοθεσία για τη «δήλωση και την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων» με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς, πολυνομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο, αλλά και την κατάργηση από 1/2015 των κοινωνικών πόρων  (φόροι υπέρ τρίτων) που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.  























































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com