Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο πρόεδρος του Ιράν θα επισκεφθεί την Τουρκία - Και η Συρία στην ατζέντα των θεμάτων ...




Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, θα μεταβεί στην Άγκυρα τη Δευτέρα για να υπογράψει μια σειρά συμφωνιών μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία, δημοσίευσε το Σάββατο  7 Ιουνίου, το ιρανικό πρακτορείο Abna.
 
Είναι η πρώτη επίσκεψη Ιρανού ηγέτη στην Τουρκία από το 1986 και σύμφωνα με την εφημερίδα η ημερήσια διάταξη δεν έχει ακόμη εγκριθεί, αλλά έγινε γνωστό ότι ο Ρουχανί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκουλ, ο οποίος κάλεσε τον Ιρανό ομόλογό του.
 
Οι δύο χώρες ελπίζουν να αυξήσουν τον όγκο συναλλαγών στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Επίσης αναμένεται να συζητήσουν τις οικονομικές και πολιτικές στρατηγικές για την επίτευξη αυτού του στόχου και να υπογράψουν έξι συμφωνίες για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.
 
Εκτός από τα οικονομικά θέματα, ο Ρουχανί θα επιδιώξει να συζητήσουν το σχεδιασμό μιας περιφερειακής στρατηγικής, ιδίως όσον αφορά τη Συρία, η οποία αποτελεί εδώ και καιρό πηγή τριβής των δύο χωρών.Το Ιράν υποστηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οικονομικά και πολιτικά, ενώ η τουρκική κυβέρνηση, ως ισλαμικό κόμμα υποστηρίζει την ισλαμική αντιπολίτευση της Συρίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com