Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...




Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες εξαπάτησης της κοινής γνώμης των τελευταίων ετών, που με την ψευδεπίγραφη ταμπέλα ενός “ανασχηματισμού” και μάλιστα “σαρωτικού” όπως αναπαράγουν τα συστημικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να “περάσει” στην κοινωνία την αίσθηση πως “κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην κυβέρνηση”, θεωρώντας πως έτσι θα αποδυναμωθεί το -ούτως ή άλλως παλλαϊκό- αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για άμεσες εθνικές εκλογές.
Και είναι απολύτως ενδεικτικό της “δημοκρατίας” που απολαμβάνουμε, πως στη συνδιαμόρφωση αυτής της κατ’ επίφαση “νέας κυβέρνησης” συμμετέχει, έστω και ως κατάπτυστο παρελκόμενο, ένας Βενιζέλος που δεν το παραμικρό έρεισμα, όχι απλά μέσα στην κοινωνία αλλά ούτε καν στο ΠΑΣΟΚ του 8% το οποίο κι αυτό το έλαβε κρυμένο πίσω από τα φουστάνια της πολιτικά τρανσέξουαλ “Ελιάς”.
Διαρκείς επαφές Σαμαρά και Βενιζέλου που διαρρέονται στα ΜΜΕ, προσδίδουν μια “σοβαρότητα” στην όλη υπόθεση και ένα τόνο δράματος, ενώ οι πάντες γνωρίζουν πως τίποτε απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς, από το “Καστελλόριζο” και μετά έχει χάσει οποιαδήποτε οικονομική, διοικητική ακόμη και εθνική αυτοτέλεια.
Όποιος λοιπόν πιστεύει πως φεύγοντας ο… Θεοχάρης και μπαίνοντας ο… “Μπαϊρακτάρης”, κάτι θα αλλάξει στην καθημερινότητά του προς το καλύτερο, είναι απλά… “ανυποψίαστος”, αν και ο λαός μας χρησιμοποιεί μια άλλη λέξη πολύ πιο εύστοχη για τέτοιες περιπτώσεις.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση της λίστας των “νέων προσώπων” του ανασχηματισμού που ο Σαμαράς σέρνει εδώ και δεκαπέντε περίπου μέρες γιατί δεν του βγαίνει η επικοινωνιακή πασιέντζα, θα γίνει το αργότερο το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, με όλα τα ονόματα πλέον να θεωρούνται κλειδωμένα, με δεκάδες ονόματα μέχρι στιγμής να έχουν παρελάσει από την τηλεοπτική πασαρέλα για να καούν την επομένη κ.ο.κ. μετατρέποντας την όλη υπόθεση σε μια ακόμη φαιδρή υπόθεση που κάνει την πολιτική σκηνή της χώρας να μοιάζει περισσότερο με τσίρκο…
Από ένα τσίρκο όμως δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι… ακροβάτες, αυτοί δηλαδή που ξέρουν να κάνουν τις καλύτερες κωλοτούμπες, που μέχρι χθες έβριζαν και το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, για ένα κοψίδι όμως εξουσίας είναι διατεθειμένοι να γλύψουν εκεί που έφτυναν, μη έχοντας την παραμικρή συναίσθηση ντροπής, ή κατά το κοινώς λεγόμενο, τσίπας.
Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, που προκειμένου να ξανάρθει στο προσκήνιο δεν δίστασε να ξαναχτυπήσει την πόρτα του ΠΑΣΟΚ και μέσα απ’ αυτό να χτυπήσει κι εκείνη του Σαμαρά, και να βρεθεί έτσι, όπως θέλουν οι πληροφορίες, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντικαθιστώντας τον Τσαυτάρη…
Περισσότερο από δεδομένη πλέον είναι η μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ επτασφράγιστο μυστικό εξακολουθεί να παραμένει ο διάδοχός του, που θα κληθεί από τη μια μεριά να εξακολουθήσει να είναι πιστό κι υπάκουο παιδί της Μέρκελ και των δανειστών και από την άλλη να μπορεί να ελίσσεται πολιτικά ώστε να “γράφει” συμπαθής στην κοινωνία, ώστε να προσδώσει στην κυβέρνηση ένα φιλολαϊκό πρόσωπο…
Για τη συγκεκριμένη θέση υποψήφιοι εμφανίστηκαν αρκετοί, όπως ο Νίκος Δένδιας αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, ονόματα τα οποία ωστόσο δεν έδειξαν να παραμένουν τόσο πιθανά, ενώ αυτή τη στιγμή “παίζουν” περισσότερο εκείνα των Σταϊκούρα αλλά και Χρύσανθου Λαζαρίδη, ωστόσο μέχρι τελευταία στιγμή τίποτε απολύτως δεν είναι σίγουρο και είναι πολύ πιθανόν ο Αντώνης Σαμαράς με το συγκεκριμένο υπουργείο να επιχειρήσει να βγάλει κάποιο “λαγό” από το καπέλο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Σίγουρη επίσης θεωρείται και η έξοδος του Άδωνη από το Υγείας αν και η πεθερά του Σαμαρά δείχνει να πατάει πόδι στον γαμπρό της για τον παραληρηματικό τηλεβιβλιοπώλη όπως επίσης και για τον υφ. Ανάπτυξης Νότη Μυταράκη. (Πεθερά Σαμαρά είναι αυτή, “κάτι θα ξέρει παραπάνω”, εμείς τι να πούμε…)
Ωστόσο αν Γεωργιάδης και Μυταράκης έχουν τις πλάτες της “μαμάς” του πρωθυπουργού, Αθανασίου και Δένδιας δείχνουν να τυγχάνουν ενός ιδιαίτερου “ενδιαφέροντος” του εβραϊκού λόμπυ, το οποίο ασκεί σκληρές πιέσεις για την παραμονή τους στην κυβέρνηση.
Φυσικά από τις “επιρροές” προς τον Σαμαρά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το εφοπλιστικό λόμπυ της χώρας, που έχει κι αυτό τις… “ευαισθησίες” του…
Αμετακίνητοι φέρονται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Φώφη Γεννηματά, ενώ φαίνεται πως την ύστατη ώρα “διιασώζεται” ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που μέχρι πρότινος φερόταν να εγκαταλείπει το κυβερνητικό σχήμα.
Εντός κυβέρνησης, αλλά άγνωστο ακόμη σε ποιο πόστο φέρονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη. Κοντά στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα φέρονται οι Αθανάσιος Τσαυτάρης και Γιάννης Βρούτσης, ενώ δεν θα παραμείνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης, που φλερτάρει με τη θέση του Έλληνα επιτρόπου, έχοντας, πάντως, να αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από τις κυρίες Μπακογιάννη και Δαμανάκη.
Προβάρουν υπουργικό κοστούμι οι Μάκης Βορίδης, τον οποίο οι σχετικές πληροφορίες φέρουν διάδοχο του Κωστή Χατζηδάκη στον 7ο όροφο της Οδού Νίκης και Άννα Ασημακοπούλου, της οποίας οι επικοινωνιακές επιδόσεις έχουν εκτιμηθεί δεόντως από το Μέγαρο Μαξίμου.
Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος είναι δύο γαλάζια στελέχη τα οποία οι πληροφορίες φέρουν να βρίσκονται στον προθάλαμο του κυβερνητικού σχήματος ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουυκουλόπουλος ακούγεται έντονα για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θέση στο κυβερνητικό σχήμα διεκδικεί με πολλές αξιώσεις και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Προς “αξιοποίηση” φέρονται και οι Κυριάκος Πιερακκάκης, Συλβάνα Ράπτη και Παντελής Καψής.
























http://www.makeleio.gr/?p=106240

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com