Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

AΠΙΣΤΕΥΤΟ!Φορολογική τρέλα στην Ελλάδα του 2014 .....
Ίδιος μισθός και οικογενειακή κατάσταση, αλλά διαφορετική φορολόγηση!
Αν προσπαθήσει να απαριθμήσει κανείς τις φορολογικές αδικίες και στρεβλώσεις της Ελλάδας, μάλλον θα χρειαστεί να γράψει ...βιβλίο!
Προσέξτε πως φορολογούνται τρεις κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι έχουν την ίδια φοροδοτική ικανότητα, πχ δεν έχουν οικογένεια, έχουν διαφορετικά επαγγέλματα, αλλά το ίδιο εισόδημα.
Παράδειγμα:
Έστω ότι ένας μισθωτός, ένας ελεύθερος επαγγελματίας και ένας εισοδηματίας από ενοίκια έχουν ο καθένας ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ.
Ο μισθωτός θα πρέπει να πληρώσει φόρο 2.300 ευρώ, ο δεύτερος από επιχειρηματική δραστηριότητα 5.200 και ο τρίτος που έχει έσοδα από ενοίκια, 3.300 ευρώ. Ίδιοι μισθοί, άγαμοι και οι τρεις, αλλά διαφορετική φορολόγηση.
Πάμε να δούμε και ένα δεύτερο παράδειγμα της ελληνικής φορολογικής τρέλας:
Δυο αυτοαπασχολούμενοι, με ετήσιο εισόδημα ο κάθε ένας της τάξεως των 20.000 ευρώ. Ο πρώτος είναι άγαμος και ο δεύτερος έχει οικογένεια με 2 παιδιά.
Ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν είναι περίπου 5.200 ευρώ. Λογικό; Όχι βέβαια! Ο πρώτος έχει να συντηρήσει μόνο τον εαυτό του και ο δεύτερος μια ολόκληρη οικογένεια.. Είναι λοιπόν, δίκαιη η φορολόγηση; Δεν θα έπρεπε να υπήρχε μέριμνα για τις οικογένειες; Ή μήπως είναι τα εύκολα «θύματα»;newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr