Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

H "XAMENH" MNHMONIAKH ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ...



Χιλιάδες είναι οι νέοι Έλληνες που είναι αποκλεισμένοι από εκπαίδευση και εργασία, χωρίς όνειρα και ελπίδα.
Όπως προκύπτει από έρευνα της ΓΣΕΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτη, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνα, το 16.9% του νεανικού πληθυσμού της χώρας μας ζει στο «εργασιακό και εκπαιδευτικό πουθενά».
«Δεν έχω ούτε σχέδια, ούτε όνειρα» δηλώνει ο 24χρονος Χρήστος, ο οποίος όπως και πολλοί ακόμη νέοι της χώρας μας αποτελούν μέλη της ευπαθούς κοινωνικής ομάδας των NEETs (young people Not in Education, Employment or Training –νέοι άνθρωποι εκτός εκπαίδευσης, εργασίας ή κατάρτισης).
Είναι τα άτομα ηλικίας 18-24 ετών οι οποίοι είτε έχουν παρατήσει το σχολείο για οικονομικούς λόγους αλλά εν μπορούν να βρουν δουλειά, είτε έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους αλλά και πάλι  οι πύλες της αγοράς εργασίας παραμένουν κλειστές για αυτούς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα , με το ευρωπαϊκό μέσο όρο των NEETs να ανέρχεται στο 12,9% η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη χειρότερη θέση μεταξύ των 28 χωρών της Ευρώπης.























































































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com