Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Έφοδος στη "μητρόπολη" της κάνναβης ...




Ανδρέας Ντίνης

Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί στο χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας, καθώς κάτοικοι έχουν λάβει θέσεις μάχης σε κεντρικά σημεία του οικισμού, ενώ αρκετοί παραμένουν ταμπουρωμένοι με τα όπλα στα χέρια πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των σπιτιών τους.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία επιχειρεί να προχωρήσει σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό, την εκρίζωση και την καταστροφή δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία εκτείνονται σε δεκάδες στρέμματα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τις τελευταίες 48 ώρες ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί και πλήθος… γαλλικών, καθώς κάτοικοι προσπαθούν να εκφοβίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων Ασφαλείας είναι μεγάλη. Περιπολικά της αστυνομίας έχουν στήσει σημεία ελέγχων κοντά στον οικισμό, ενώ περίπου 500 πάνοπλοι αστυνομικοί με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων επιχειρούν να προσεγγίσουν σπίτια του χωριού. Επί τόπου επιχειρούν μεταξύ άλλων και άνδρες των ειδικών δυνάμεων από τα Τίρανα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως αυτήν την περίοδο γίνεται η καλλιέργεια των σπόρων κάνναβης σ’ έναν από τους πλέον γνωστούς «χασισοβολώνες» της Ευρώπης.

To zougla.gr είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα εκτενές ρεπορτάζ για το χωριό Λαζαράτι του Αργυροκάστρου, το αποκαλούμενο και ως «παράδεισο» της χασισοκαλλιέργειας και της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία. Μάλιστα, οι Αρχές είχαν κάνει λόγο για ένα πραγματικό «κράτος εν κράτει», καθώς η αποκλειστική βιοποριστική ενασχόληση των κατοίκων του είναι η καλλιέργεια και εμπορία ινδικής κάνναβης.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω»

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει τραυματισμός ενός 45χρονου κατοίκου του χωριού. Σύμφωνα με νεότερες αναφορές, δεν υπάρχει κανένας νεκρός. Νωρίτερα, τον γύρο των αλβανικών ΜΜΕ έκανε η είδηση πως άνδρας που διέσχιζε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό δέχτηκε «αδέσποτη» σφαίρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Κάτοικοι του χωριού ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να αφήσουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πάνε χαμένοι, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα πως θέτει σε κίνδυνο το εισόδημά τους. Επιπλέον, τόνισαν πως η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνδέεται άμεσα με τα πρόσφατα περιστατικά εξάρθρωσης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα.












Αστυνομικοί τόνισαν ότι οι κάτοικοι φέρουν βαρύ οπλισμό, όπως όλμους και οπλοπολυβόλα, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη και κρίσιμη την έκβαση της επιχείρησης.
















zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com