Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αβραμόπουλος: Φροντίζουμε ώστε να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες ...




Τη διαβεβαίωση ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία φροντίζουν ώστε να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που σημειώθηκαν, το συντομότερο δυνατόν, έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας στο προσωπικό της ζώνης ευθύνης της 79ης και 96ης Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής, σε Σάμο και Χίο, όπου περιόδευσε τις δύο προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός απηύθυνε παράλληλα νέα παραίνεση προς την ηγεσία της Τουρκίας, λέγοντας ότι «οι λαοί των γειτονικών χωρών καλούν τις ηγεσίες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 
Σύμφωνα με τον κ, Αβραμόπουλο, πρέπει «να κάνουν ένα άλμα στο μέλλον, να πάρουν τα μηνύματα που οι καιροί τούς στέλνουν, να προσαρμοστούν σε αυτά και να ανταποκριθούν στη φιλειρηνική, εγκάρδια και ειλικρινή πολιτική που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει υιοθετήσει η πατρίδα μας».
«Τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτό που επιδιώκουν οι λαοί είναι η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία. Θέλω να θυμίσω, ότι κανείς δεν περίμενε πριν από χρόνια ότι εκατομμύρια γειτόνων μας θα επισκέπτονταν τη πατρίδα μας φιλειρηνικά, για να μοιραστούν μαζί μας τη φιλοξενία μας και τις ομορφιές της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες στη Χίο, τις Οινούσσες, την Παναγιά, την Ικαρία, το Αγαθονήσι και τη Σάμο, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή τους, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το «σπουδαίο εθνικό έργο» που επιτελεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί «στην ακριτική ζώνη, στο ακριτικό τόξο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο».
Επανέλαβε δε ότι το αμυντικό σύστημα της χώρας μας πέραν του βασικού του σκοπού έχει και ένα άλλο: «Να υπηρετεί την υπόθεση της ειρήνης, της συνεργασίας, της καλής γειτονίας».
«Δεν διστάζω μία ακόμα φορά να πω ότι αυτό που βιώνουμε στο χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των βασικών συντεταγμένων δομών ασφάλειας της χώρας, εκπέμπει ένα μήνυμα ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Από την άλλη μεριά είμαστε και έτοιμοι», είπε και πρόσθεσε ότι την ετοιμότητα την εγγυάται το σύστημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος.























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com