Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Μήνυμα... δεν ελήφθη! ,,,




Ο Αντώνης Σαμαράς ρίχνει τα... χαρτιά, αλλά ο Βενιζέλος έχει «σημαδέψει» την τράπουλα και ο Λοβέρδος  ράβει κουστούμι... ανάπτυξης, προκαλώντας εγκεφαλικά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Όσο κι αν οι περισσότεροι υπουργοί δηλώνουν αδιάφοροι για το πότε θα γίνει ανασχηματισμός, η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν πάνω από το ακουστικό.
“Ο κύβος ερρίφθη” και ο Α. Σαμαράς μέχρι του Αγίου Πνεύματος θα ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι και ευρύς και σαρωτικός, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τελικά πήρε το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.
Αλήθεια, το πήρε; Για να δούμε...
Για τους γνωρίζοντες, η πρόθεση του πρωθυπουργού να «ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα» είναι σαφής, καθώς, πέραν των άλλων, θέλει να σηματοδοτήσει με πολλούς τρόπους την πολυαναμενόμενη αλλά μέχρι στιγμής άφαντη αλλαγή σελίδας στη χώρα.
Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς θέλει να εντάξει τον ανασχηματισμό στο ευρύτερο σχέδιό του για ένα πιο σύγχρονο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι, λογαριάζοντας όμως και εδώ χωρίς τον ξενοδόχο (βλ. Καραμανλικό μπλοκ).
Τώρα, αν αυτό θα σηματοδοτήσει και τη δημιουργία της “Νέας Ελλάδας” θα το δούμε. Οι ζυμώσεις πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ο παράγοντας ΠΑΣΟΚ
Θεωρείται βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη όχι μόνο του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά και του... παλαιού, ακόμα και ορισμένους που έχουν κακή φήμη και το όνομά τους έχει συνδεθεί με τις πιο βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές. Εδώ ο κ. Σαμαράς λογαριάζει τον... ξενοδόχο Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και εκπλήξεις προερχόμενες από τους κόλπους της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα του Α. Λοβέρδου που ενώ τα έκανε “θάλασσα” κατά τις θητείες του στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, τώρα ζητάει και τα ρέστα, απαιτώντας (;) υπουργείο !ακίνδυνο και αναπτυξιακό ώστε να καθορίσει και τη στάση του από εδώ και στο εξής.
Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ “χτυπά” κι άλλα ενδιαφέροντα υπουργεία, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Εσωτερικών μόνο που κάτι τέτοιο το έχει ξεκόψει ήδη ο κ. Σαμαράς... Η ορμή με την οποία εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, παρόλο που έχει χάσει το 30% της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με το 2012, ενοχλεί βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ που έτσι κι αλλιώς δυσκολεύονταν να συνηθίσουν τη «συγκατοίκηση» με τους «πράσινους».
Ο κ. Βενιζέλος νομίζει πως με το 8% μπορεί να διαμορφώσει τις εξελίξεις και με ύφος χιλίων καρδιναλίων ζητά από τον Σαμαρά κομβικά υπουργεία με τον Πρωθυπουργό να είναι έντονα πρεσαρισμένος και υποχρεωμένος να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις. 
Δεν είναι, όμως, αυτό το μοναδικό πρόβλημα για τον Α. Σαμαρά. Η ΝΔ έχασε κάτι παραπάνω από έξι μονάδες και οι προσωπικές του επιλογές δεν δικαιώθηκαν στο δήμο Αθηναίων, στην περιφέρεια Αττικής, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γ. Κουμουτσάκος λέγεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση και ότι αυτό είχε συμφωνηθεί από πριν, προκειμένου να δώσουν τη μάχη της αυτοδιοίκησης. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ήδη τριγμούς στη Συγγρού που απορούν με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: Το πήρε τελικά ο κ. Σαμαράς το μήνυμα της κάλπης; Από αυτά που ετοιμάζεται να κάνει στον ανασχηματισμό φαίνεται πως όχι μόνο δεν πήρε το μήνυμα του λαού αλλά επιμένει να ακούει μόνο τους αυλικούς του και να υποκύπτει στους εκβιασμούς του Βενιζέλου.














































Read newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com