Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Το "κοντέρ" των τουρκικών προκλήσεων τρελάθηκε! 1100 παραβιάσεις σε 5 μήνες - 245 το Μάϊο .....



Την Τρίτη ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ στις Βρυξέλλες.
Μαζί του θα έχει έναν φάκελο με τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ για την τουρκική “φρενίτιδα” προκλήσεων στο Αιγαίο: 1100 παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την 1η Ιανουαρίου ως σήμερα! Οι 245 απ΄ αυτές μέσα στο Μάϊο. Όλο το 2013 οι παραβιάσεις ήταν 681!



Το μήνυμα Αβραμόπουλου στον Γιλμάζ θα είναι σαφές: “Δεν πάει άλλο. Με τέτοια συγκέντρωση δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα το δυστύχημα είναι θέμα χρόνου να συμβεί και πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας”. Σε ελεύθερη μετάφραση το μήνυμα Αβραμόπουλου είναι ότι “δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε στην προσπάθεια να μας πάτε σε κρίση με δικούς σας όρους”. Και είναι ένα μήνυμα που πρέπει να κατανοήσουν και οι “θερμοκέφαλοι” των Αθηνών. Γιατί και η εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα είναι “ζόρικη” και θέλει προσοχή.






Την ώρα που οι δύο υπουργοί θα τα λένε στις Βρυξέλλες στο Αιγαίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη μια “Καταιγίδα”. Μετά από την ολοκλήρωση των τουρκικών γυμνασίων είναι η σειρά της Ελλάδας . Από αύριο το πρωί ο ελληνικός Στόλος αρχίζει την άσκηση Καταιγίδα η οποία σύμφωνα με το ΓΕΝ   θα δώσει την ευκαιρία “για δοκιμή ειδικών σχεδίων και για εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών. Επίσης, η άσκηση θα συνδυαστεί με την άσκηση ‘’ΑΕΤΟΣ Α14’’ της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και έτερων μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ σε ορισμένα αντικείμενα θα συμμετάσχουν και μονάδες του Λιμενικού Σώματος”. 

Είναι πάρα πολύ πιθανό η τουρκική στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο να συνεχιστεί έντονη και αυτή την εβδομάδα, κοντά στις περιοχές που οι ελληνικές δυνάμεις θα ασκούνται. Οι εστίες έντασης δεν θα λείψουν όπως και οι κίνδυνοι. Αυτό που αναζητείται είναι η ψύχραιμη αντιμετώπιση.

Όπως δείχνουν τα πράγματα κι αν κρίνουμε και από τις τελευταίες μεγάλες ασκήσεις που έκαναν οι Τούρκοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι η κατάσταση στο Αιγαίο θα είναι σε διαρκή ένταση . Η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη και γι΄ αυτό θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση συνολικά κι όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ασχοληθεί πραγματικά ,σοβαρά και με συνέπεια με το σύστημα ασφάλειας της χώρας. Δεν χρειάζεται να γραφτεί τίποτα περισσότερο. Τα προβλήματα είναι γνωστά όπως και οι λύσεις τους. Απομένει η διάθεση των κυβερνώντων να τις προχωρησουν.



















































































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com