Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Απίστευτo συνέδριο-πρόκληση:”Τούρκοι της Ελλάδας, από την Ρόδο ως την Δυτική Θράκη”! ...





Το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT μεταδίδει την εξής προκλητική “είδηση”: “Τα προβλήματα των Τούρκων που ζουν στην Ελλάδα συζητήθηκαν σε συνέδριο που διοργανώθηκε χτες στην Άγκυρα.”
Διαβάστε την σχετική είδηση του TRT:
“Το συνέδριο με τίτλο «Τα δικαιώματα των άλλων : Τούρκοι της Ελλάδας, από την Ρόδο ως την Δυτική Θράκη» διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου, υπό τη φιλοξενία της Κοινότητας Ερευνών του Τουρκικού Κόσμου του πανεπιστημίου Bilkent.
Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δυτικής Θράκης με έδρα την Άγκυρα, Ahmet Salihoğlu, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Ελλάδας, ενημέρωσε το κοινό για τις εργασίες του Συλλόγου σε ότι αφορά την επίλυση αυτών και την προσέγγιση των δύο λαών.
Ο πρώτος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου καθηγητής Δρ.Mustafa Kaymakçı, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση των Τούρκων που ζουν σε Ρόδο και Κω είναι πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, επειδή οι τουρκικές κοινότητες των δύο νησιών της γειτονικής χώρας δεν έχουν καθεστώς μειονότητας, αφού αφέθηκαν στην τύχη τους με τον τερματισμό της ιταλικής κατοχής στα Δωδεκάνησα.
Ο κος Kaymakçı χαρακτήρισε «ξεχασμένους» τους Τούρκους σε Ρόδο και Κω και ζήτησε τη συμβολή όλων στην προσπάθεια αποτροπής του περιορισμού της τουρκικής παρουσίας στην Ελλάδα με τη Δυτική Θράκη, τονίζοντας πως υπάρχουν Τούρκοι σε Κω και στη Ρόδο, από όπου, όπως είπε, κατάγεται και ο ίδιος.
Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο κος Ali Hüseyinoğlu, βοηθός κοσμήτορα του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης.
Ο κος Hüseyinoğlu εστιάστηκε στα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και αφού ανέφερε ότι από το 1991 και μετά αν και σημειώθηκε κάποια πρόοδος σε ότι αφορά την αναγνώριση των δικαιωμάτων της μειονότητας, στο πλαίσιο της πολιτικής ισονομίας και πολιτείας, σημείωσε πως παραμένουν άλυτα χρόνια ζητήματα όπως εκείνη της αναγνώρισης εθνικής ταυτότητας της μειονότητας, εκλογής μουφτήδων, εκπαίδευσης και διοίκησης των βακουφικών περιουσιών.
Ενώ ο ακόλουθος της Πρωθυπουργίας κος Birol Dok σε χαιρετισμό που απήυθυνε, σημείωσε πως όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.
Ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον του φοιτητικού κοινού και των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που ζουν στην τουρκική πρωτεύουσα, για το συνέδριο.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com