Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Οι Ναύτες και η θάλασσα! Επιστροφή στην ναυτική εκπαίδευση για τους στρατεύσιμους του ΠΝ ...



Ναυτική εκπαίδευση για τους ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δοκιμής της “διακλαδικής κατάταξης” στην Τρίπολη , βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα . Όπως σε κάθε το καινούργιο υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Οι σειρές στρετευσίμων που παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη από στρατό, ναυτικό και αεροπορία μαζί είναι πλέον αρκετές για να διαπιστωθεί τι μπορεί να βελτιωθεί.

Το πρώτο συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι ναύτες χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση στη θάλασσα. Αυτονόητο θα πείτε αλλά χρειάστηκε να λειτουργήσει το νέο σύστημα για να διαπιστωθεί στην πράξη. Μην ξεχνάμε ότι μετά από αρκετά χρόνια στρατεύσιμοι ναύτες επέστρεψαν σε πλοία του Στόλου μας και αυτό είναι θετικό για μια ναυτική χώρα όπως η Ελλάδα.

Υπήρξαν απόψεις που ήθελαν τους ναύτες να μην παρουσιάζονται καθόλου στην Τρίπολη και να επιστρέψει η κατάταξή τους στο στρατόπεδο Κανελλοπουλου ,μεχρι να ενεργοποιηθεί ξανά ο Πόρος. Από την άλλη όμως κρίθηκε ότι αυτό θα αποτελούσε ένα πλήγμα στην προσπάθεια που γίνεται για να τονωθεί με κάθε τρόπο και κόστος η διακλαδικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά από συσκέψεις και συζητήσεις ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε μια “σολομώντεια λύση”, μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Η κατάταξη των ναυτών θα συνεχίσει να γίνεται στην Τρίπολη όπου θα παραμένουν για τρεις εβδομάδες. Στην συνέχεια οι ναύτες θα πηγαίνουν στο στρατόπεδο Κανελλόπουλος για την ναυτική τους εκπαίδευση. Το πόσο θα διαρκεί αυτή η εκπαίδευση είναι υπό σκέψη.

Για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις θα εξεταστούν και τα οικονομικά δεδομένα της κάθε λύσης. Την περίοδο που διανύουμε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.























































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com