Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ένταση στην αλβανική βουλή για τα θαλάσσια συνορά μας .....





Πολιτική ένταση με φόντο τη χώρα μας, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Αλβανία.Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι, νυν υπουργός Εξωτερικών ζήτησε επισήμως από τον Γενικό Εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα για το πώς χειρίστηκε ο προκάτοχός του, Λουλεζίμ Μπάσα, τις διαπραμγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τη χώρα μας.
«Ο εισαγγελέας μπορεί να ερευνήσει κατά πόσον έχουμε να κάνουμε με παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα, με βάση την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία στην περίπτωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων δεν υπερασπίστηκαν τα εθνικά συμφέροντά μας, καθώς παραχωρήσαμε θαλάσσιες εκτάσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μπουσάτι στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.
Το άρθρο 210 που ανέφερε ο υπουργός Μπουσάτι προβλέπει φυλάκιση πέντε έως δέκα ετών για συμφωνίες με ξένες χώρες μέρους ή πλήρους παραχώρησης εδαφών.


































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com