Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Δεν έχουν "τσίπα" στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Οι τράπεζες κατάσχεσαν το "κοινωνικό μέρισμα" πριν καν το δουν οι δικαιούχοι !!!!!





Οι τράπεζες κατάσχεσαν για λογαριασμό του Δημοσίου το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ πριν καλά καλά προλάβουν να το δουν οι δικαιούχοι. Ήταν που είχε εξασφαλιστεί το ακατάσχετο για οφειλές προς το Δημόσιο, όπως διαβεβαίωνε ο Χ. Θεοχάρης και κυβερνητικά στελέχη.
Η κυβέρνηση έπαιξε ένα απάνθρωπο παιχνίδι (είναι κάτι που το συνηθίζει άλλωστε) στις πλάτες πολιτών που πεινούν και περίμεναν τα 500 αυτά ευρώ ως μάνα εξ ουρανού. Ανεξάρτητα του αν είναι μία τεράστια κοροϊδία, αφού πρόκειται για ένα ξεροκόμματο που πετούν νομίζοντας πώς θα εξιλεωθούν από τις κατασχέσεις σπιτιών και  περιουσιών, τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την καταστροφή οικογενειών και σχεδόν ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας,
Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση που ήθελε να διαφημίσει κι όλας τον απόλυτο εξευτελισμό.  Μέρες τώρα προσπαθεί για προεκλογικούς σκοπούς να πείσει μοιράζοντας 500 ευρώ σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε ότι έρχεται η ανάπτυξη, η χώρα βγαίνει από το τούνελ των μνημονίων.
Και αν’ αυτού τι γίνεται; Ενώ υποτίθεται πώς το «κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά, χιλιάδες δικαιούχων έσπευσαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή και διαπίστωσαν πώς το ποσό μπήκε στο λογαριασμό και βγήκε αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!
Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη. Δεν γνωρίζουν τίποτα για το… φόνο. Όπως αναφέρεται «η δουλειά του κ. Θεοχάρη τέλειωσε από τη στιγμή που πήρε τους λογαριασμούς και έγινε η κατάθεση του ποσού».
Ωστόσο φαίνεται ότι στις τράπεζες δεν εστάλη εγκύκλιος για να επισημανθεί το ακατάσχετο του ποσού για οφειλές προς το δημόσιο αλλά και προς τις τράπεζες.
Έμειναν από την κυβέρνηση στη δημοσίευση του νόμου που ανέφερε ότι «το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα».
Πληροφορίες λένε ότι οι τράπεζες κατάσχεσαν αυτόματα τα ποσά που μπήκαν σε λογαριασμούς για τους οποίους υπήρχε από πριν εντολή κατάσχεσης.
Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ζήτησε να επικοινωνήσει με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το συγκεκριμένο θέμα. Υπογράμμισε ότι ο νόμος είναι σαφής. «Παρανομεί κάθε τράπεζα που κάνει το αντίθετο από το νόμο είπε», ο κ. Κεγκέρογλου.
Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα. Αφού έβαλαν κριτήρια έτσι ώστε να δοθεί μόνο το 1/3 του ποσού που υποτίθεται πώς προορίζονταν για τη στήριξη των κοινωνικά εξαθλιωμένων από τη δική τους πολιτική, άφησαν τις τράπεζες να κατασχέσουν τα 500 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο.
Οι εκλογές πλησιάζουν όμως και όσοι νόμιζαν ότι θα πάνε για μαλί, τελικά θα βγούν κουρεμένοι...
























































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com