Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Οι χαροκαμένοι γονείς των διδύμων ζητούν δίωξη Αντιστρατήγων Μπισμπίκα και Τσαλικίδη ...




Την ποινική δίωξη στην Ελλάδα των δύο Ελλαδιτών πρώην Αρχηγών της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη και Κωνσταντίνου Μπιμσμπίκα, ζητούν με επιστολή τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα, οι γονείς των δίδυμων αδελφών Χριστοφόρου, που σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη στο Μαρί.

Οι χαροκαμένοι γονείς επαναφέρουν επίσης το θέμα των πειθαρχικών ερευνών για τους Παντελίδη και Γεωργιάδη και ζητούν από δύο υπουργούς εξηγήσεις.

Οι ανοικτοί λογαριασμοί που έμειναν σε σχέση με τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, μη εξαιρουμένου και του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, δεν εφησυχάζουν την οικογένεια των δίδυμων που αναζητεί δικαίωση τρία χρόνια μετά τη φονική έκρηξη.

Πρόσφατα ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Γλυκύς, απέστειλε τρεις επιστολές ζητώντας από τους παραλήπτες τους, εξηγήσεις και πληροφόρηση για θέματα που άπτονται ποινικών ή πειθαρχικών διώξεων.

Με την πρώτη επιστολή προς τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, ζητείται όπως πληροφορηθούν οι γονείς των δίδυμων στρατιωτών, Μιχάλης και Πόπη Χριστοφόρου, για το αποτέλεσμα της πειθαρχικής έρευνας κατά του Λεωνίδα Παντελίδη από τον ερευνώντα λειτουργό (γενικό διευθυντή ΥΠΟΙΚ). 

Για το θέμα, ο ερευνών λειτουργός δεν έβγαλε πόρισμα επικαλούμενος νομικά ζητήματα, άποψη που προκάλεσε διαφωνία στην Εισαγγελία.

Με τη δεύτερη επιστολή ζητείται από τον υπουργό Άμυνας να ενημερώση την οικογένεια κατά πόσο έχει διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα για τον συ νταγματάρχη Γιώργο Γεωργιάδη και ποιο το αποτέλεσμα της.

Με την Τρίτη επιστολή προς τον ΓΓ Εισαγγελέα ο κ. Γλυκής αφού επισημαίνει ότι αναμένει την απόφαση του Κώστα Κληρίδη για το θέμα της δίωξης ή όχι του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τονίζει ότι οι γονείς των διδύμων επιθυμούν την ποινική δίωξη στην Ελλάδα των δύο Ελλαδιτών πρώην Αρχηγών της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη και Κωνσταντίνου Μπιμσμπίκα.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΛΥΚΗΣ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ:  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΑΣ

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χριστοφόρου δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Μυλωνά ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα για τις προθέσεις των οικογενειών αναφορικά με την ποινική δίωξη που ζητείται να ασκηθεί στο πρόσωπο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως ανέφερε ο κ. Γλυκής, ο Γεν. Εισαγγελέας αναμένει την έκβαση της έφεσης στο Κακουργοδικείο Λάρνακας για τον τέως Πρόεδρο για το Μαρί και μετά φαίνεται πως θα εξετάσει την περίπτωση δίωξης του κ. Χριστόφια. 

Όμως, συνεχίζει, ο δικηγόρος, σε περίπτωση που δεν προβεί σε δίωξη ο Γεν. Εισαγγελέας, τότε "έχουμε και άλλα όπλα στην φαρέτρα μας για δίωξη του κ. Χριστόφια..." περιοριζόμενος να πει ότι θα κινηθεί τόσο σε επίπεδο κυπριακής δικαιοσύνης, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com