Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εποχιακός οδηγός έσωσε το σπίτι του με 50 ευρώ το μήνα ...



Το σπίτι του από βέβαιο πλειστηριασμό γλίτωσε ένας ακόμη υπερχρεωμένος δανειολήπτης από την Κρήτη με το Ειρηνοδικείο να του ορίζει τη μηνιαία δόση διακανονισμού μόλις στα 50 ευρώ.

Ο άνδρας, που βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση, χρωστάει σε δύο Τράπεζες το συνολικό ποσό των 92.591,11 ευρώ για έξι πιστωτικά προϊόντα (καταναλωτικά, στεγαστικό και πιστωτικές κάρτες). Ως εποχιακός οδηγός τουριστικών λεωφορείων λαμβάνει μισθό 1.100 ευρώ για το διάστημα από το Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενώ τον υπόλοιπο χρόνο αμείβεται με το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. 

Την ίδια ώρα, ο πατέρας δυο ανήλικων παιδιών βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, στην οποία πληρώνει διατροφή 500 ευρώ κάθε μήνα.

Στην μοναδική κατοικία του χωρισμένου ζευγαριού μένει η πρώην γυναίκα και τα παιδιά του, ενώ ο ίδιος φιλοξενείται από τους γονείς του στο πατρικό του σπίτι. Τα μοναδικά περιουσιακά του στοιχεί είναι το 50% της κύριας κατοικίας 119,66 τ.μ και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο μοντέλο 1990.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμο Κατσέλη) του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή που: 

1)Απαγορεύει, κάθε μέτρο εκτέλεσης κατά του ποσοστού 1/2 εξ αδιαιρέτου της οικίας 119,66 τ.μ σε οικόπεδο 317,05 τ.μ, προστατεύοντας ουσιαστικά την περιουσία από πλειστηριασμό
2)Διατάσσει, τον αιτούντα να καταβάλλει μηνιαία δόση των 50 Ευρώ ΜΟΝΟ, διανεμόμενο αναλογικά στις υπάρχουσες συμβάσεις των Πιστωτικών Εταιρειών.

Απόφαση – «ανάσα» και στα Χανιά

Βαθιά ανάσα πήρε και ένας καταναλωτής από τα Χανιά, που οφείλει σε 5 τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

Ο πνιγμένος από τα χρέη Κρητικός απευθύνθηκε αρχικά στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των Νομικών Συμβούλων του Παραρτήματος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και τελικά δικαιώθηκε.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείο Χανίων, πέτυχε την προσωρινή υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του και την καταβολή του ποσού των 80 ευρώ μηνιαίως για τα επόμενα δυο χρόνια.

Μετά το πέρας της διετίας, θα επανασυζητηθεί η προσωρινή διαταγή ώστε να γίνει επανεκτίμηση της οικονομικής του κατάστασης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com