Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Σ.Λαβρόφ: "Να δοθούν εξηγήσεις για την επίσκεψη του διευθυντή της CIA στο Κίεβο" ...



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας πρέπει να συμμετάσχουν στην εκπόνηση του συντάγματος που πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για τον τύπο κράτους που θα είναι η Ουκρανία.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με το Σουδανό ομόλογό του, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η διάλυση της Ουκρανίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας αλλά πρόσθεσε πως η Μόσχα θέλει να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης από το Κίεβο όλοι οι πολίτες της χώρας.
Ο Λαβρόφ αρνήθηκε τις κατηγορίες της Ουκρανίας και τον ΗΠΑ ότι η Ρωσία έχει μυστικούς πράκτορες που υποθάλπουν την αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία και δήλωσε πως ζητεί να δοθούν εξηγήσεις για δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν επισκέφθηκε το Κίεβο.
«Θέλουμε κυρίως να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι πληροφορίες για μια επείγουσα επίσκεψη στο Κίεβο του διευθυντή της CIA, κυρίου Μπρέναν», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Προς το παρόν δεν μας έχουν δώσει πειστικές εξηγήσεις», πρόσθεσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως η Ρωσία θεωρεί ότι «η υποκρισία υπερβαίνει τα όρια» στην αντίδραση των Δυτικών στα γεγονότα στην Ουκρανία.
«Μπορεί κανείς να θυμηθεί ότι η βία στη Μαϊντάν (την πλατεία του Κιέβου που έγινε εστία της φιλοευρωπαϊκής αμφισβήτησης), η οποία είχε αποτέλεσμα δεκάδες και δεκάδες νεκρούς, είχε χαρακτηρισθεί δημοκρατία, ενώ γίνεται λόγος για τρομοκρατία σχετικά με ειρηνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τώρα στα νοτιοανατολικά», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνέντευξη Τύπου. «Η υποκρισία υπερβαίνει τα όρια», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com