Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Σόιμπλε: «Όχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους ...

«Ναι» σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο ο Σόιμπλε αποφεύγει να αναφερθεί στο ύψος της ενδεχόμενης βοηθείας, αλλά παράλληλα δεν παραλείπει να επισημάνει ότι θα είναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα.
Ο ίδιος στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, διευκρινίζει: «Ποτέ ξανά», δεν αποκλείει ωστόσο μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους, στη συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα.
Μάλιστα,  υποστηρίζει πως πιστεύει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020. Προσθέτει μάλιστα πως, δεδομένων των καλύτερων του αναμενόμενου «σημερινών αριθμών», δεν βλέπει «πώς θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες αυτή τη στιγμή».
Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο Σόιμπλε τονίζει τουναντίον πως μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τα «τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή».
Όσον αφορά στο ύψος της ανεργίας στη χώρα μας, επισημαίνει πως αυτό «δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος».
Δεν παρέλειψε να λάβει θέση και σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ ο  Σόιμπλε, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας: «Αν επιθυμεί κάποιος παραμονή στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».

http://www.makeleio.gr/?p=79280

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr