Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι Ρώσοι κατέρριψαν στην Κριμαία μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος ...




Αρχισαν τα όργανα στην Κριμαία, όπου οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Συγκεκριμένα ο ρωσικός κρατικός όμιλος εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec) υποστήριξε την Παρασκευή ότι ένα κατασκοπευτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος πάνω από την Κριμαία.
«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του», χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza, διευκρίνισε ο Rostec.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, το αεροσκάφος κατέπεσε και κατέληξε ουσιαστικά ανέπαφο στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας. Ο Rostec κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, όμως δεν είναι σαφές ποιος το χειρίστηκε για να καταρρίψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-5B.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των Ρώσων, το MQ-5B διαπιστώθηκε από τον αριθμό καταχώρισής του ότι ανήκε στην 66η αμερικανική ταξιαρχία αναγνώρισης που εδρεύει στη Βαυαρία. Ο Rostec ανήρτησε στον ιστότοπό του μια φωτογραφία, η οποία ωστόσο έδειχνε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος οπλισμένο με δύο πυραύλους εν πτήσει, και όχι το αεροσκάφος που φέρεται να καθήλωσαν στο έδαφος.
















http://armynews.gr/?p=17997

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com