Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...Οι Τούρκοι “σπρώχνουν” τους Τατάρους της Κριμαίας να πάρουν τα όπλα αν επέμβουν οι Ρώσοι!




Ο Μουσταφά Τζεμίλεφ, ο οποίος εκπροσωπεί τους Τάταρους της Κριμαίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο – όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα- κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί την κυριαρχία της Κριμαίας και τα δικαιώματα των Τατάρων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους της Ουκρανίας, ο Τζεμίλεφ, κάλεσε την Ουκρανία να επιδιώξει τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και να αναγνωρίσει το στόλο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα ως παράνομο εισβολέα που ενεργεί με επιθετικότητα.
Σύμφωνα με το “Καυκασιανό Κέντρο”, ο Τζεμίλεφ πρότεινε, επίσης την ιδέα του οπλισμού των Τατάρων της Κριμαίας στην περίπτωση ενός πολέμου με τη Ρωσία.
«Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βία για την αντιμετώπιση των εισβολέων θα το πράξουμε. Οι μονάδες των Τατάρων της Κριμαίας, επί του παρόντος βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και είναι έτοιμοι για πόλεμο», φέρεται να είπε όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση του πολέμου, οι Τάταροι της Κριμαίας θα ενώσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας και θα πάρουν όπλα και «οι συζητήσεις σχετικά με αυτό είναι σε εξέλιξη».
Στο μεταξύ, ο διάδοχος του, ως επικεφαλής του “κοινοβουλίου” των Τατάρων της Κριμαίας, ο Ρεφάτ Τσουμπάροφ, ζήτησε από τους ανθρώπους του να σχηματίσουν ειδική επιτροπή για να διαβουλεύονται επί της τρέχουσας κατάστασης στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στην επίλυση του ζητήματος στην χερσόνησο, σημειώνει το “dunyabulteni” που αναδημοσιεύει το echedoros-.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com