Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΣΠΕΙΡΑ ΜΕ ΛΕΙΑ 17 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ – ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.....




Ένα τεράστιο κύκλωμα απάτης, εκβιασμών και τοκογλυφίας με «γαλάζιο δόντι»,  εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη.

Στην οργάνωση εμπλέκονται μεταξύ άλλων:
  1. ο νομικός σύμβουλος του πρώην Βουλευτή Ηρακλείου και νυν  Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκη,
  2. γνωστό  τοπικό στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας στην Κρήτη και
  3. ένας ακόμη υπάλληλος σε δημόσιο οργανισμό  ο οποίος όμως δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στην υπηρεσιακή του θέση καθώς ήταν αποσπασμένους σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία της Ν. Δημοκρατίας. .
Σύμφωνα μάλιστα με το επίσημο  έγγραφο το οποίο αναρτήθηκε στην Διαύγεια, ο Γ. Δεικτάκης έλυσε αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, την συνεργασία με τον νομικό του σύμβουλο.
DIAYGEIA
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος στο νησί, στις οποίες επίσης σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ,  «πρωταγωνιστούν» και άλλα ηχηρά ονόματα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και κάποιοι γνωστοί επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία πραγματοποιεί την επιχείρηση σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία (ΥΠΟΑΔΗΕ), τα μέλη της οργάνωσης είχαν στήσει «μαϊμού» τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ εκτιμάται πως η ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο ρόλος ενός υπαλλήλου της ΔΕΗ ο οποίος ελάχιστα φαίνεται να έχει θητεύσει στην οργανική του θέση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα ως στέλεχος πολιτικών και βουλευτικών γραφείων εντός και εκτός Κρήτης.
Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποιούν εφόδους από τα ξημερώματα σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Μεσαρά, στα σπίτια ατόμων που τοποθετούνται στο επίκεντρο των ερευνών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρίσκεται στο κατώφλι μιας υπόθεσης με απίστευτες αποκαλύψεις.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι μέλη της οργάνωσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.
Για την πολύκροτη υπόθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, παρουσίαση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com