Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επιχείρηση "οπτικό νεύρο": Yποκλοπές υλικού χρηστών της Yahoo από CIA και ΜΙ6 ...





Σε υποκλοπές οπτικοακουστικού υλικού χρηστών της Yahoo, μέσω των καμερών ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για διαδραστικές επικοινωνίες μέσω διαδικτύου, προχώρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου BBC, η Yahoo αρνείται ότι γνώριζε κάτι σχετικό με την υπόθεση.
Σε ανακοίνωσή της, η Yahoo χαρακτηρίζει «απολύτως απαράδεκτο» το γεγονός της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των υπηρεσιών της. Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν σχετικά με την υπόθεση, ανάμεσα στο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας βρίσκονται και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου. Από την πλευρά της, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι όλες οι ενέργειες που έγιναν είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία.
Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Οπτικό Νεύρο» (Optic Nerve). Για την πραγματοποίηση των υποκλοπών, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν την υποστήριξη της αμερικανικής NSA. Συνολικά, υπολογίζεται ότι από το 2008 έως και το 2010, οπότε και διήρκεσε η επιχείρηση αποθηκεύτηκαν περίπου 1,8 εκατομμύρια φωτογραφίες χρηστών της Yahoo.















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com