Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

O ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ...«Ψηφίζει» και η… διαπλοκή στην Περιφέρεια Αττικής;





Παρασκήνιο, πιέσεις, υπόγειες συναλλαγές μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ…
Ένα απ’ τα σημαντικότερα παρασκήνια των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου παίχτηκε στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, την Περιφέρεια Αττικής.
Παρασκήνιο με πιέσεις, συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι και υπόγειες συμφωνίες μεταξύ αφενός μεγαλοεργολάβων και αφετέρου των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης!
Επειδή ακόμα και στην εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει φτωχοποιήσει τους περισσότερους Έλληνες, «λεφτά υπάρχουν» για να μοιράζονται σε εργολάβους για έργα, είτε έργα βιτρίνας, είτε έργα πραγματικά χρήσιμα και αναγκαία, είτε για έργα αμφιλεγόμενα που «μυρίζουν» διαπλοκή.
Για παράδειγμα, από πολλούς καταγγέλλεται η αποτυχημένη απόπειρα να «φυτευτεί» στην περιοχή της Κερατέας ένας σκουπιδότοπος-απειλή για την υγεία των κατοίκων της Λαυρεωτικής και καταστροφή περιοχής ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.  Γι’ αυτό οι γνωστοί εργολάβοι είτε μόνοι τους είτε σε… συμπράξεις έχουν κινητοποιηθεί υπέρ ενός συγκεκριμένου (και δοκιμασμένου…) υποψηφίου.Άλλωστε οι πόροι για τέτοια έργα δεν είναι κυρίως εγχώριοι αλλά κοινοτικοί, συνεπώς δεν διακινδυνεύουν με απώλειες αυτών…
1 1
Κινητοποιήθηκαν διότι απομένουν έργα και για τη διαχείριση των απορριμμάτων (η Κερατέα μάλλον θα επανέλθει για τους εργολάβους, είναι «προνομιακή» περιοχή, για πολλούς λόγους) αλλά και για άλλες «δράσεις»…
Έτσι, όπως πληροφορούμαστε, απαίτησαν απ’ τον Αντ. Σαμαρά ή να στηρίξει τον εκλεκτό τους υποψήφιο ή έστω να δώσει χρίσμα σε κάποια αδύναμη υποψηφιότητα, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο εκλεκτός θα μπει σίγουρα στο δεύτερο γύρο και εκεί, θα παίξουν τα ρέστα τους για την εκλογή του!
Λέγεται ότι ο Σαμαράς κατ’ αρχήν αποδέχτηκε το αίτημά τους.
Αλλά συνάντησε μια μικρή επανάσταση απ’ τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ., που απαιτούσε οπωσδήποτε να υπάρχει υποψήφιος περιφερειάρχης προερχόμενος απ’ το μεγαλύτερο κόμμα της συγκυβέρνησης, διότι, όπως τόνιζαν τα κομματικά στελέχη «είναι εξευτελισμός να μην έχουμε υποψήφιο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας»!
Απειλούσαν ότι αν δεν υπάρξει τελικά κάποια γαλάζια υποψηφιότητα, θα πήγαιναν μαζικά να ψηφίσουν ή Παναγιώταρο ή Δούρου ή Νικολόπουλο!
Τότε έπεσε στο γαλάζιο τραπέζι η υποψηφιότητα του επιτυχημένου δημάρχου Περιστερίου, του Α. Παχατουρίδη.
Θα ήταν, όπως έχουν καταγράψει οι δημοσκοπήσεις, μια πολύ πετυχημένη υποψηφιότητα, με πάρα πολλές πιθανότητες να κερδίσει την περιφέρεια τελικά.
Αλλά αυτό ακριβώς δεν θέλει το σύστημα των εγχώριων κι εξωχώριων εργολάβων και διαπλεκόμενων.
Αυτοί θέλουν το δικό τους και δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση υποψηφιότητα που θα μπορούσε ακόμα και να τον αφήσει εκτός δεύτερου γύρου!
Διαμήνυσαν λοιπόν αυστηρά στον Σαμαρά, καθώς φημολογείται, ότι «αποκλείεται ο Παχατουρίδης».
Και για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία, άρχισαν να τον προβοκάρουν αγρίως στέλνοντας προειδοποιητικές βολές και διαμηνύοντας ότι «αυτά είναι μόνο η αρχή»!
Αηδιασμένος ο Α. Παχατουρίδης αποσύρθηκε.
spy-
Έτσι κι αλλιώς, δεν ήταν αυτός που προκάλεσε τη συζήτηση για την υποψηφιότητά του. Οι της Ν.Δ. - συγκεκριμένα ο Καλογερόπουλος  κατά πολλούς - ήταν που πήγαν και του ζήτησαν να είναι υποψήφιος. Και στο Περιστέρι θα επανεκλεγεί άνετα κι ο λαός του Περιστερίου του έστειλε το μήνυμα «μείνε εδώ, πού πάς»;
Κι ο Σαμαράς έχρισε υποψήφιο για την Περιφέρεια τον επιτυχημένο ευρωβουλευτή Γ. Κουμουτσάκο…
Ενώ είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις στελεχών της Ν.Δ., σαν της Ντόρας, του δημάρχου Χατζηδάκη, του αγροτοπροστάτη Τζαμτζή, της Πιπιλή, η οποία άλλωστε και για τη Θεσσαλονίκη είχε ταχθεί υπέρ του Μπουτάρη!
Είχε μείνει μόνος ο Μιχελάκης να παλεύει για μια σοβαρή γαλάζια υποψηφιότητα…
Την ίδια στιγμή καταγγέλλεται ότι το σύστημα των –κατά Καραμανλή- νταβατζήδων έχει δώσει το παράγγελμα «βαράτε ή εξαφανίστε τη Δούρου, τον Παφίλη, τον Νικολόπουλο, τον Παναγιώταρο, αλλά παίξτε χαμηλά και τον Κουμουτσάκο»!
Και το θέμα , το σοβαρότατο θέμα είναι:
Θα επιτρέψει ο λαός της Αττικής στους έχοντες συμφέροντα εκατομμυρίων να πανηγυρίσουν ή θα τους δώσει ένα καλό μάθημα; Θα αντισταθεί;     













































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com