Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μονοπώλιο ...τυρόπιτας στον στρατό! Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το θέμα των ιδιωτικών ΚΨΜ ...



Για μονοπώλιο της …τυρόπιτας πάμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν είναι μόνο η “ιδιωτικοποίηση” των ΚΨΜ, σε Θήβα ,Αυλώνα αλλά και στα κυλικεία μονάδων της Αττικής. Φαίνεται ότι το μονοπώλιο επεκτείνεται και στον εφοδιασμό άλλων κέντρων εκπαίδευσης και μονάδων από συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα.

Σειρά έχει τώρα το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο. Ο μέχρι τώρα προμηθευτής του Κέντρου ο οποίος με έδρα το Άργος προμηθεύει μέχρι τώρα τυρόπιτες και είδη ζαχαροπλαστικής, ενημερώθηκε στις 10 Ιανουαρίου ότι διακόπτεται η σύμβαση του που έληγε τον Μάρτιο του 2014 και από τις 19 Ιανουαρίου ανέλαβε νέος προμηθευτής.

Ο προμηθευτής ο ίδιος που εφοδιάζει τις στρατιωτικές μονάδες σε Αττική-Εύβοια-Βοιωτία-Κορινθία-Αργολίδα . 
Ελεύθερη αγορά ,ελεύθερος ανταγωνισμός και άλλα σχετικά θα μπορούσαν να επικαλεστούν πολλοί “για να πέσουν οι τιμές” . Οι τιμές δεν έχουν πέσει στα ιδιωτικά ΚΨΜ,αντιθέτως είναι “φωτιά” για τους στρατεύσιμους. Και οι ιδιώτες που πήραν σιγουρότατη πελατεία και τεράστιο εξασφαλισμένο κέρδος δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική προσπάθεια μείωσης των τιμών.

Το γιατί ιδιωτικοποιούμε τα ΚΨΜ ακόμη δεν έχει απαντηθεί επαρκώς από την ηγεσία του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ.

Στην περίπτωση του Ναυπλίου όμως το θέμα δεν είναι μόνο οι τιμές. Όπως αναφέρουν από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “παραβιάζονται κανονισμοί προμηθειών του Στρατού” που προβλέπουν παράδοση προϊόντων με συγκεκριμένες προδιαγραφές ,φρέσκα και όχι προϊόντα δύο και τριών ημερών όπως γίνεται με το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα.

Το θέμα του μονοπωλίου …της τυρόπιτας αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει σε τι ΑΚΡΙΒΩΣ εξυπηρετεί η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, αλλά και η απόρριψη των τοπικών μικρών επιχείρησεων που εξυπηρετούσαν τα κατά τόπους στρατόπεδα από μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα που και ακριβότερα πουλάνε και τις προδιαγραφές φαίνεται ότι δεν τηρούν.































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com