Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εκθεση-σοκ από RBS: "Θα δώσει μάχη με την ΧΑ η ΝΔ για την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές"!




Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός και με πολύ ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα κατά τα περασμένα χρόνια, ειδικά στο κλάδο δανείων μεγάλων εφοπλιστικών ομίλων, συνέταξε μια έκθεση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα στην οποία οι συντάκτες της χαρακτηρίζουν "πολύ πιθανή μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές" αλλά και σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Συνδέσμου!
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "δύο είναι τα ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις θα καθορίσουν τις μετέπειτα εξελίξεις: Πρώτον, πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και, δεύτερομ, αν η Νέα Δημοκρατία θα βγει δεύτερο ή τρίτο κόμμα πίσω από τη Χρυσή Αυγή, οπότε θα έχει σημασία να δούμε μήπως η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής είναι μικρή"...
Με αυτή την έκθεση - η οποία κινείται στο ίδιο επίπεδο με την ανάλυση των Financial Times περί της μάχης που θα δοθει για την β΄θέση - η RBS υποστηρίζει ότι θα ακολουθήσουν εθνικές εκλογές, ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να κερδίσει και αρκετούς δήμους και περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα τεθεί σε ευρεία αμφισβήτηση το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Ωστόσο επισημαίνει ότι και μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχόταν μέρος των εντολών της τρόικας χωρίς την ακραία διπλωματία του παρελθόντος για να μη θέσει σε κίνδυνο τη σχετική ηρεμία της κρίσης στην Ευρωζώνη, τη στιγμή που Ιρλανδία και Ισπανία προοδεύουν και η Πορτογαλία βγαίνει στις αγορές.
Αλλωστε η τράπεζα είναι βέβαιη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, αν υπάρχει, είναι πολύ μικρό επίτευγμα για να μην οδηγηθεί σε τρίτο Μνημόνιο.
Στην έκθεση τονίζεται ότι η χώρα δεν θα αποφύγει και νέα δανειακή βοήθεια,ωστόσο, η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος μετά από πολλά χρόνια είναι μια θετική εξέλιξη και πλεονέκτημα για την ελληνική πλευρά.
«Η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της Αθήνας, μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, συνοδεύεται αυτόματα από νέα πολιτικά ρίσκα» επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα και προσθέτει «Αν η τρόικα συνεχίσει να πιέζει για νέα μέτρα, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Θα καταρρεύσει και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές».










defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com