Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

''OI EKΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ''...

...ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...


Στην πρώτη κεντρική προεκλογική εκδήλωση για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Τσίπρας...
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι απλώς μια αναμέτρηση για κάποια ποσοστά, για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για το συνηθισμένο καυγά ποιος θα καταλάβει το κράτος-λάφυρο. Είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο: Θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφή; Θα εξακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι να βουλιάζουν αβοήθητοι στη φτώχεια και στην απελπισία; Θα απλωθεί η ελληνική τραγωδία ως success story και σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Ή θα πει ο ελληνικός λαός φτάνει πια, ως εδώ!»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό, στέλνοντας έτσι μηνύματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Είπε συγκεκριμένα: «Με το χρέος αυτό έχουμε να αναμετρηθούμε όλοι μας. Και αυτό το χρέος μας υποχρεώνει να αναμετρηθούμε όχι μόνο με τον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Όχι μόνο με τη γερμανική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη. Αυτό το χρέος μας υποχρεώνει να αναμετρηθούμε με τον ίδιο τον εαυτό μας. Απέναντι σε έναν έμπειρο στο ψέμα, στην ίντριγκα και στην προβοκάτσια εχθρό, δεν έχουμε το προνόμιο της άγνοιας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της προκαταβολικής πολεμικής για ένα αύριο που ακόμα παλεύουμε να κατακτήσουμε».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές, λέγοντας: «Αυτές οι ευρωεκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Γιατί θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αύριο. Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας.
Ναι ή όχι στις πολιτικές της ανθρωπιστικής τραγωδίας;
Ναι ή όχι στις πολιτικές καταστροφής της χώρας και των ανθρώπων της;
Ναι ή όχι σε κείνους που επιβάλλουν μια αδιέξοδη και απάνθρωπη πολιτική για να αντιμετωπίσουν δήθεν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν;
Αυτή είναι η ουσία των ευρωεκλογών».

Εξαπέλυσε, επίσης, δριμύα κριτική στην κυβέρνηση: «Κάθε Έλληνας και κάθε Ευρωπαίος βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα: Στην Ελλάδα υπάρχει success story ή ανθρωπιστική καταστροφή; Όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ. Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».

Συμπλήρωσε ότι ο κρίσιμος χαρακτήρας των ευρωεκλογών τρομάζει την κυβέρνηση «γι' αυτό επιστρατεύουν ανοησίες, ανακατεύουν σταυροδοσίες και πιλατεύουν ημερομηνίες. Γι' αυτό και κοροϊδεύουν με όλη τους τη τέχνη, όπως χτες ο κύριος Σαμαράς που μας διαβεβαίωσε ότι ο φαύλος κύκλος κλείνει».

Είπε επίσης, αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά: «Κλείνει ο φαύλος κύκλος σας κύριε πρωθυπουργέ. Θα φροντίσει ο ελληνικός λαός γι' αυτό. Και μαζί με το φαύλο κύκλο κλείνουν και οι φαύλοι που οδήγησαν την Ελλάδα ως εδώ και εξακολουθούν να υπηρετούν την ίδια φαυλότητα».

Ο κ. Τσίπρας επίσης έδωσε πολιτικό τόνο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: «Κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυνδέσει τις δημοτικές εκλογές από το λεγόμενο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και τις κεντρικές πολιτικές επιλογές. Και προχτές άκουσα ένα δήμαρχο της κυβερνητικής λογικής να αναρωτιέται δημοσίως: τι σχέση έχουν τα μνημόνια με τα σκουπίδια; Ε, λοιπόν, έχουν σχέση με τα μνημόνια και οι βρώμικες πόλεις, και οι ρημαγμένοι παιδικοί σταθμοί, και οι αποστραγγισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, και τα πάντα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Φυσικά τα πρόσωπα, οι απόψεις, η αποφασιστικότητα, η αγωνιστικότητα του δημάρχου ή του περιφερειάρχη και της διοίκησης παίζουν το ρόλο τους, που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά.

Αλλά όταν το μνημόνιο διατάζει και η κυβέρνηση απολύει, όταν ελέω μνημονίων αποψιλώνονται οι κοινωνικές υπηρεσίες, μηδενίζονται τα κοινωνικά κονδύλια, στερείται η αυτοδιοίκηση πόρων, ενώ διαβάλλεται συνεχώς και συστηματικά, ποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση το έργο των δήμων με το σημερινό καθεστώς;

Κι όταν ένας δήμαρχος αντί να αντιστέκεται και να πιέζει την κεντρική εξουσία, γίνεται συνεργός της στις βαρβαρότητες, τότε τι ακριβώς παριστάνει;

Είναι απλώς Πόντιος Πιλάτος ή προδίνει την εμπιστοσύνη των δημοτών του;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις επιλογές της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Είδαμε τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου. Από τη μία το ΣΥΡΙΖΑ να έχει καταλήξει σε στήριξη υποψηφίων σε όλες εκτός μίας περιφέρειας και στους δήμους Αθήνας και Πειραιά. Από την άλλη τη ΝΔ να έχει παντού διπλές υποψηφιότητες ή και καθόλου υποψηφιότητες. Αλλά παρόλα αυτά οι διπλές υποψηφιότητες να μην είναι πρόβλημα της ΝΔ αλλά πλούτος της αυτοδιοίκησης. Ο δε κ. Σαμαράς, στη χθεσινή του συνέντευξη έσπασε κάθε ρεκόρ ευελιξίας στην τακτική. Έχω και δεν έχω υποψήφιο, δίνω και δε δίνω χρίσμα, εμπιστεύομαι τους πολίτες αλλά πιο πολύ τις δημοσκοπήσεις», και τέλος αυτός είναι ο υποψήφιός μας και αν δεν σας αρέσει έχω κι άλλον για να παραφράσουμε και μια φράση του Γκράουτσο Μάρξ».

Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική, Αθήνα και Πειραιά, είπε «Τρία πρόσωπα που η υποψηφιότητά τους έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Γιατί δίνουν τη μάχη στα πιο κρίσιμα σημεία του εκλογικού μετώπου. Γιατί η νίκη τους θα σημάνει πέραν πάσης αμφιβολίας την αρχή της μεγάλης αλλαγής. Θα συμβολίσει τη μεγάλη Ανατροπή. Γιατί η νίκη τους επίσης θα δώσει το μήνυμα ότι ένα νέο πολιτικό κύμα, με νέα αντίληψη για την πολιτική, για τους πολιτικούς, και για τους πολίτες, έρχεται για να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας. Και γιατί απόψε, στη συγκέντρωσή μας αυτή, οι τρεις τους εκπροσωπούν όλους τους υποψήφιους που στηρίζουμε. Και κυρίως εκπροσωπούν την αντίληψή μας για το είδος της πολιτικής και των πολιτικών που χρειάζεται η χώρα. Αυτά είναι τα πρόσωπα, ή αν θέλετε το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Η νεότητα με την ανατρεπτική διάθεση και η δοκιμασμένη στο χρόνο αγωνιστική ανιδιοτέλεια, συνθέτουν το θεμέλιο της αισιοδοξίας μας. Και εγγυώνται ότι θα σταθούν και θα σταθούμε αταλάντευτοι στις δεσμεύσεις μας».

Σχολιάζοντας την κριτική σε σχέση με την εμπειρία του κ. Σακελαρίδη και της κας Δούρου σημείωσε: «μέχρι σήμερα την Ελλάδα κυβερνούν πολιτικοί με εμπειρία, που γεννήθηκαν πριν από τη δεκαετία του ’60. Αλλά η εμπειρία δε τους απέτρεψε να εφαρμόσουν πολιτικές που κατέστρεψαν την κοινωνική συνοχή και εξόντωσαν τη προοπτική, τα όνειρα, το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και των μεγαλύτερων γενιών».

Πρόσθεσε στο ίδιο θέμα, ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ «Μας διαβάλλουν επίσης για έλλειψη αναγνωρίσιμων στελεχών. Αλλά είναι τα δικά τους αναγνωρίσιμα στελέχη που γεμίζουν τα κελιά του Κορυδαλλού και τα συρτάρια των δικαστών με χιλιάδες σελίδες για παράνομες πράξεις. Όχι τα δικά μας».

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για ασυνέπεια και πασοκοποίηση, ο κ. Τσίπρας ρώτησε: «Μήπως υπάρχει κάποιος ψυχίατρος στην αίθουσα;» και συμπλήρωσε: «μόνο ψυχίατρος μπορεί να εξηγήσει από τι πάσχουν εκείνοι που από τη μια βλέπουν στο πρόσωπό μας θηρία, εξτρεμιστές, τυχοδιώκτες, κουκουλοφόρους, οπαδούς της βίας, και από την άλλη, στο ίδιο πρόσωπο, στο δικό μας πάλι, βλέπουν αρνάκια έτοιμα να βολευτούν ήσυχα κι ωραία στο Σύστημα που καταπολεμούν. Και μάλλον ψυχίατρος χρειάζεται για να διαγνώσει τι είδους διαταραχή έχουν εκείνοι που από τη μια μεριά συνεργάζονται στενά, φιλικά και μνημονιακά με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη κατηγορούν εμάς ότι γινόμαστε ΠΑΣΟΚ»!

Για τις φίλιες πολιτικές δυνάμεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθενται εξίσου, ο κ. Τσίπρας είπε «όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει η ενότητα της αριστεράς, αλλά στροβιλίζονται και σε ένα χορό μίσους και συκοφαντίας, αδιαφορώντας αν αύριο θα έχουμε μνημονικές κυβερνήσεις ή κυβέρνηση της αριστεράς».

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε σε πανηγυρικό τόνο σημειώνοντας:

«Ένα μόνο σας λέω. Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Αλλά μόνο μια επιλογή. Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε. Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».
























Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com