Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί οι "επικοινωνίες του στρατηγείου της Λάρισας" δεν γίνονται από ελληνική εταιρεία;



Η γαλλική εταιρεία Thales έχει λέει αναλάβει να λύσει το μέγα θέμα που έχει προκύψει με τον κλωβό επικοινωνιών που πρέπει να έχουν οι Γάλλοι στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία για να μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις από τη Λάρισα. Μηνιαίο κόστος για την Ελλάδα; Εκτιμάται στα 60.000 ευρώ . Τα οποία το ΓΕΕΘΑ επιμένει ότι θα πληρωθούν από τον λογαριασμό ΑΘΗΝΑ της ΕΕ.Ίσως να καταβληθούν μαζί με τα χρωστούμενα στους Γερμανούς που περιμένουν να λάβουν τα έξοδά τους από το Τσαντ.

Το ερώτημα που προκύπτει και από αξιωματικούς μας είναι άλλο τώρα. Γιατί πρέπει να αναλάβει γαλλική εταιρεία το θέμα των επικοινωνιών. Δεν υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα των επικοινωνιών; Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα ώστε κάτι -έστω το ελάχιστο- να κερδίσουμε κι εμείς απ΄ αυτή την αφρικανική περιπέτεια; Ρωτήθηκαν οι ελληνικές εταιρείες που πιθανόν θα μπορούσαν να εμπλακούν σ΄ αυτή την ιστορία αν έχουν την δυνατότητα να λύσουν το πρόβλημα; Ή μήπως δεν έχει γίνει καμία επαφή; 

Το Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) επισκέφτηκε ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Jean- Yves Le Drian. 
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας είχε συνάντηση με τον Επιχειρησιακό Διοικητή του ΕΣΕΕΕ, Γάλλο Στρατηγό Philippe Ponties από τον οποίο ενημερώθηκε επί των επιχειρησιακών δυνατότήτων του ΕΣΕΕΕ, των τρεχουσών επιχειρήσεων και την πρόοδο των διαδικασιών σχεδίασης της επιχείρησης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, απαιτείται ταχεία και αποφασιστική αντίδραση» δήλωσε ο Γάλλος Στρατηγός Philippe Ponties, ο οποίος ακόμη βέβαια αναμένει επικοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com