Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γκιουλ- Ερντογάν στο ιπτάμενο ραντάρ της τουρκικής ΠΑ ...



Στο πρώτο από τα τέσσερα <<ιπτάμενα ραντάρ>> της Τουρκίας μπήκε  η πολιτειακή,πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας κατά την τελετή εντάξεως  στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας .

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην 3η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων στην Konya, έγινε αναφορά στη σημασία του αεροσκάφους :Ο Πρόεδρος της Τουρκικής  Δημοκρατίας, κ. Abdullah Gül ανέφερε ότι «με την συνεχή ροή δεδομένων από το <<Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου>>  (,AWACS , ''ιπτάμενα ραντάρ'') της Τουρκίας, σε 24ωρη βάση θα ελέγξουμε πιο αποτελεσματικά τα σύνορα μας και θα διασφαλίσουμε με αποτελεσματικότερο τρόπο την ασφάλεια της νότιας πτέρυγας της Ευρώπης.»

Ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ.  Erdoğan από την πλευρά του είπε ότι το σμήνος των τεσσάρων αεροσκαφών του προγράμματος «Αετός Ειρήνης» θα γίνουν ''τα μάτια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων''.Το αεροσκάφος Awacs που μπορεί να παραμείνει στον αέρα 20 ώρες με εναέριο ανεφοδιασμό έχει την ικανότητα να ανιχνεύει έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων χωρίς να επηρεάζεται από τα γεωγραφικά εμπόδια χάρη στο σταθερό ραντάρ επιτήρησης 360 μοιρών που διαθέτει.
Τα αμερικανικής κατασκευής ''ιπτάμενα ραντάρ'' έχουν επιχειρησιακό ύψος οροφής 10.000 μέτρα, μπορεί να σαρώνουν μια απόσταση 400 χιλιομέτρων και να εντοπίσουν 1.500 στόχους, μετέδωσε η τουρκική TV.

Και η ...απαραίτητη δόση υπερβολής

Επίσης με μια ...γερή δόση (τουρκικής) υπερβολής η εφημερίδα  Haber Türk γράφει ότι τα αεροσκάφη AWACS  θα εκτελέσουν πτήσεις περιπολίας πάνω από την Τουρκία, και θα προσφέρουν δυνατότητα παρακολούθησης όλων των κινήσεων από το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης μέχρι το ανατολικότερο της Ασίας...
Στο πλαίσιο του προγράμματος  προβλέπεται να κατασκευαστούν 4 αεροσκάφη του ίδιου τύπου για τις Τουρκικές Αεροπορικές Δυνάμεις.








































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com