Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ οκτώ ΜΚΟ ....




Oι διωκτικές αρχές μετά από σωρεία καταγγελιών αποφάσισαν να ελέγξουν τoυλάχιστον οκτώ ΜΚΟ που φέρονται να έλαβαν εκατομμύρια ευρώ για να παράγουν έργο... στη Γεωργία, στο Μαυρίκιο ή στο Πακιστάν.
Oι τέσσερις ΜΚΟ που θα μπουν άμεσα στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, μετά από σχετικό αίτημα της εισαγελίας, είναι οι εξής:
    Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας -Κράτα με (έδρα Μαρκόπουλο)
    Νόστος (πρόεδρός της ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού)
    Κοινωνική ενδυνάμωση
    Αλληλεγύη
Την ίδια ώρα, το Τμήμα Προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ εστιάζει, τώρα, το ενδιαφέρον του στις εξής ΜΚΟ:
    Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη -Δήμητρα (έδρα στη Λάρισα)
    Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού
    Ιδρυμα Αγά Χαν
    Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας
Κάποιες από τις οργανώσεις αυτές είχαν σαν σκοπό να επιτελέσουν το παρακάτω ιδιαίτερα...  μεγαλόπνοα έργα:
    Να μελετήσουν την κλιματική αλλαγή στον Μαυρίκιο
    Να εκπαιδεύσουν δημοσιογράφους στην Γεωργία
    Να ενισχύσουν το Γκουτζαράτ στο Πακιστάν
    Να βοηθήσουν τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση  να προσαρμοστούν στις συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας (Νόστος)
H ΜΚΟ Νόστος το 2012 έλαβε 1 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, η «Κοινωνική ενδυνάμωση» έλαβε μεταξύ 2007 και 2009 το ποσό των 100.000 ευρώ, το «Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη-Δήμητρα» έλαβε από το 1993 έως το 2003 το ποσό των 2,357 εκατ. ευρώ, ενώ είχε λάβει και μεγάλα ποσά για την υποστήριξη των χωρών που επλήγησαν το 2004 από το τσουνάμι, ενώ τέλος, η «Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού» φέρεται να έλαβε το  Δεκέμβριο του 2010 2 εκατ. ευρώ.
Οι εισαγγελικές παραγγελίες σε ΣΔΟΕ και ΕΛ.ΑΣ. για ελέγχους στις παραπάνω ΜΚΟ δόθηκαν ύστερα από στοιχεία που προήλθαν από το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορές πολιτικών προσώπων και εσωτερικές έρευνες σε κρατικές υπηρεσίες.















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com