Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο «βελούδινος ολοκληρωτισμός» των συστημικών ΜΜΕ…




Ο αείμνηστος Αν. Πεπονής, ο οποίος με τιμούσε με τη φιλία του, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη, τότε που η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) στήριζε τον «σωτήρα» της χώρας (ε, σήμερα βιώνουμε την «σωτηρία» όπου οδήγησε τη χώρα!) σχολίαζε με την έκφραση «βελούδινος ολοκληρωτισμός» όλο αυτό το καθεστώς διαπλοκής και μιντιοκρατίας που είχε στηθεί και απ' τη μια μεριά έκανε χρυσές μπίζνες, ενώ απ' την άλλη παραπληροφορούσε ασύδοτα.

Του Μάρκου Μουζάκη.

Σχεδόν τίποτα έκτοτε δεν έχει αλλάξει. Το ίδιο καθεστώς, διαπλεκόμενων και βαρόνων των μίντια, συνεχίζει να επιχειρεί να ποδηγετεί τη χώρα και τις εξελίξεις.
ΑΝ θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για κάποια αλλαγή, αυτό θα ήταν η διαπίστωση (από όλες τις δημοσκοπήσεις), ότι πλέον αυτός ο συρφετός της διαπλοκής δεν ασκεί στο λαό την επιρροή που ασκούσε παλιότερα.
Τώρα η αναξιοπιστία και απαξίωση των συστημικών ΜΜΕ και των δημοσιογραφικών τους βαστάζων είναι τόση, ώστε αυτό το οποίο προβάλλουν, αυτό ακριβώς να εξαγριώνει το λαό!
Και αυτό το οποίο στηλιτεύουν ή προβοκάρουν (ανάλογα...) ακριβώς αυτό να συσπειρώνει τον εξαγριωμένο κόσμο!
Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, αυτός ο «βελούδινος ολοκληρωτισμός» και σε τούτη την εποχή κατά τα άλλα λειτουργεί, παραπληροφορεί, πληροφορεί επιλεκτικά, κάνει μπίζνες.
Είναι αυτό το σύστημα που στήριξε με πάθος τα μνημόνια, την υποδούλωση της χώρας, την επιχείρηση εξανδραποδισμού κι εξαθλίωσης του λαού, με μια ασύλληπτης έκτασης επιχείρηση «σοκ και δέους» όμοια της οποίας δεν είχε ματαδεί ο λαός.
Είναι αυτό που επιχειρούσε προβοκατόρικα την απαξίωση καθενός που αντιστέκονταν στη λαίλαπα που σάρωνε τη χώρα.
Μεταξύ αυτών και το σημερινό πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος τότε ήταν κατά του μνημονίου...
Και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι-κολαούζοι της διαπλοκής τον χαρακτήριζαν ανεύθυνο, ακραίο, περίπου γραφικό...
Μαζί με τον αρχηγό της Ν.Δ. την μήνι των γιουσουφακίων της παραπληροφόρησης κι επιλεκτικής «ενημέρωσης» συγκέντρωναν ο Αλ. Τσίπρας, το ΚΚΕ, αργότερα ο Π. Καμμένος, αλλά και προσωπικότητες σαν το Μίκη Θεοδωράκη, τον συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη, καθηγητές που αντιστέκονταν, άνθρωποι του πνεύματος που δεν ενσωματώθηκαν, συνδικαλιστές που έκαναν απεργίες, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έμπαιναν μπροστά, μαζί με τους αντιστεκόμενους.
Όλοι αυτοί χαρακτηρίζονταν απ' το βρώμικο εσμό της διαπλοκής σαν... υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή, σαν «κατσαπλιάδες», ό,τι άλλο (απαξιωτικό και υβριστικό) βάζει ο νους σας!
Ε, σήμερα αυτή η επιχείρηση συνεχίζεται. Με αμείωτη ένταση...
Με μια διαφορά.
Σήμερα ο Αντ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του και το κόμμα της Ν.Δ. (αντάμα φυσικά με το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του Β. Βενιζέλο..., αλλά και τους «58» συστημικούς, σημιτικούς) είναι εκλεκτοί αυτού του συστήματος!
Άρχισε αίφνης ο Σαμαράς να γίνεται... υπεύθυνος απ' το Φλεβάρη του 2012, όταν ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο κι ενσωματώθηκε στο μνημονιακό στρατόπεδο...
ΣΑΜΑΡΑΣ1
Σήμερα η κυβέρνησή του κι ο ίδιος απολαμβάνουν απ' τη διαπλοκή και τα καθεστωτικά ΜΜΕ στήριξη τόση και τέτοια, ώστε να... ξεπερνούν ακόμα και την αλήστου μνήμης κυβέρνηση Σημίτη και τον ίδιο τον τέως «καταλληλότερο»!
Και αυτή δεν είναι διαπίστωση (μόνο) δική μου.
Είναι εκτίμηση που ανήκει σε ιστορικό στέλεχος της συντηρητικής παράταξης!
Σήμερα λοιπόν απ' αυτό τον κύκλο της διαπλοκής απαξιώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλ. Τσίπρας, ο Π. Καμμένος, ο Μ. Θεοδωράκης, αντιστεκόμενοι ακόμα συνδικαλιστές, άνθρωποι του πνεύματος, πανεπιστημιακοί, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βλέπουν οι διαπλεκόμενοι τις ανατροπές που έρχονται και τις πολεμούν λυσσαλέα. Προβοκάρουν όσους φοβούνται ότι θα διαταράξουν τις ισορροπίες, θα αποκαλύψουν σκάνδαλα, θα κάνουν εξεταστικές σαν αυτή που λησμόνησε ο Σαμαράς, θα χαλάσουν τους αρμούς του συστήματος διαφθοράς, θα απειλήσουν πρόσωπα και καταστάσεις...
Έτσι έχουν επιλέξει την παραπληροφόρηση, την επιλεκτική «ενημέρωση», την προβοκάτσια, την απαξίωση έναντι όλων αυτών.
Τα παραδείγματα, καθημερινά...
Η μάχη όμως που δίνουν, είναι μάχη οπισθοφυλακών...
Δεν αποτελεί πια φιλί ζωής για το σάπιο σύστημα και τους πυλώνες του, αλλά «τελευταίον ασπασμόν»...

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com