Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι φανατικοί ισλαμιστές από τη Συρία επιστρέφουν ...





Περί τους 250 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Βρετανία ύστερα από πολύμηνη παραμονή τους στη Συρία όπου εκπαιδεύτηκαν αλλά μετείχαν σε επιχειρήσεις ανέφερε στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης.
Την είδηση δημοσίευσαν οι Sunday Times εκφράζοντας τους φόβους της βρετανικής κυβέρνησης ότι οι εκπαιδευμένοι αυτοί φανατικοί εξτρεμιστές θα επιχειρήσουν να τρομοκρατικά κτυπήματα στην Βρετανία.
Συνολικά όπως εκτιμάται τουλάχιστον 400 μουσουλμάνοι βρετανικής υπηκοότητας έχουν ταξιδέψει μέχρι τη Συρία για να ενισχύσουν τον αγώνα των μισθοφόρων εναντίον του Bashar Al Assad: «Περισσότεροι από τους μισούς αχούν επιστρέψει πίσω», δήλωσε στην εφημερίδα η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βρετανικών αρχών ο αριθμός όσων επιστρέψει πίσω στη Βρετανία είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από ότι υπολογιζόταν αρχικά υπογραμμίζοντας την αυξημένη απειλή που αντιπροσωπεύουν οι φανατικοί μουσουλμάνοι για την ασφάλεια της Βρετανίας.
«Για κάποιους ο ιερός πόλεμος τελείωσε κάποιοι άλλοι θα βοηθήσουν άλλους να ταξιδέψουν μέχρι τη Συρία ενώ οι υπόλοιποι θα επιχειρήσουν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να πολεμήσουν», δήλωσε το στέλεχος της κυβέρνησης  με αρμοδιότητα στην ασφάλεια.
Σύμφωνα με το βρετανικές αρχές ασφάλειας παρακολουθούν πολύ στενά τους 250 πολεμιστές που έχουν επιστρέψει στους οποίους περιλαμβάνονται αρκετοί «σκληροπυρηνικοί» που έχουν πολεμήσει και στο Αφγανιστάν ή το Πακιστάν. Πολλοί έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση στα εκρηκτικά και αρκετοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες εντός της Βρετανίας.



















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com