Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αυξήσεις «φωτιά» στους φόρους των ακινήτων ...




Προβληματισμός στην κυβέρνηση λόγω της αύξησης της φορολογίας των ακινήτων σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν σχέδια ώστε να μειωθεί μέχρι 38% έως το 2016. Πάντως φέτος τα 5,5 εκατ. των ιδιοκτητών καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 715 ευρώ
Το «ρεκόρ» φόρων στα ακίνητα το 2014 έχει σημάνει... συναγερμό σε ιδιοκτήτες ακινήτων και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, αναφέρει το Βήμα.
Οι φόροι στα ακίνητα φέτος μάλιστα θα πιάσουν «ταβάνι» καθώς 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο ο καθένας 715 ευρώ.
Το σχέδιο προβλέπει σταδιακή αποκλιμάκωση.
Πάντως η φορολόγηση των ακινήτων αναμένεται να πέσει έως και 38% έως το 2016, όπως αποκάλυψε ο Α. Σαμαράς μιλώντας στο "Βήμα", όμως ως τότε εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκτός της άλλης φορολογίας πρέπει να βρουν μερικές εκατοντάδες ευρώ μόνο για το σπίτι τους.
Μια μικρή ελάφρυνση θα δουν οι ιδιοκτήτες από το 2015 καθώς δεν θα υπάρχουν αναδρομικοί φόροι όπως το 2013, αλλά και τους πρώτους φετινούς μήνες (τρεις ΦΑΠ, χαράτσι της ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ).






















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com