Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ:ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!





Σας παρουσιάζουμε την παράλληλη μέτρηση των κοινωνικών τάσεων σε Ελλάδα και Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013 από το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών (AIIS) με τη χρηματοδότηση του γερμανικού Ιδρύματος Friedrich Ebert.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της μέτρησης, την Ελλάδα θεωρούν οι Αλβανοί ως τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα τους (θέση που μέχρι πρότινος κατείχε η Σερβία).
Επίσης, κορυφαίο διμερές θέμα για τους Αλβανούς σε ποσοστό 46% είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών μεταξύ δύο χωρών (η τελευταία που υπογράφηκε προ ετών χαρακτηρίστηκε «ξεπούλημα στην Ελλάδα» και ακυρώθηκε από τα αλβανικά δικαστήρια).
Από κει κι έπειτα, ο ένας στους δύο Αλβανούς θεωρεί ότι η Ελλάδα επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του μέσω της ελληνικής μειονότητας, ενώ το 45% πιστεύει ότι γίνεται το ίδιο μέσω του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.
Σχεδόν ένας στους δύο Αλβανούς (46%) δεν πιστεύει ότι η Αθήνα έχει υποστηρίξει τη διαδικασία ένταξης της χώρας του στην Ε Ε.
Τέλος, τέσσερις στους 10 Αλβανούς (39%) θεωρούν ότι μόνο ή κυρίως η Ελλάδα έχει επωφεληθεί από τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Φοβερό ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αλβανία επιζεί χάρη στα εμβάσματα των εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών που μπήκαν στην Ελλάδα χωρίς να τους καλέσει κανείς, με το έτσι θέλω. Εμβάσματα τα οποία δεν προέρχονται μόνο από εργασία (έστω και παράνομη…), αλλά είναι πολλές φορές βαμμένα με το αίμα δολοφονηθέντων και ληστευθέντων ανυπεράσπιστων Ελλήνων…



















http://www.makeleio.gr/?p=60325

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com