Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ---Στρατιωτικοί "κομπάρσοι" σε εκδηλώσεις!!!




Οι στρατιωτικοί είναι και κάτι που όλοι εμείς οι υπόλοιποι δείχνουμε να το ξεχνάμε,θεωρώντας δεδομένο ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οτιδήποτε μόνο και μόνο επειδή φορούν στολή. Οι στρατιωτικοί λοιπόν είναι εργαζόμενοι -χωρίς το και- και την στολή την φορούν για να εκτελούν συγκεκριμένες αποστολές. Στις οποίες εξ όσων γνωρίζουμε δεν συμπεριλαμβάνεται η χρησιμοποίησή τους ως “κομπάρσοι” εκδηλώσεων!

Τα γράφουμε αυτά με αφορμή ένα έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο αναφέρεται στις συνεχείς και αναίτιες παραβιάσεις ωραρίου των στρατιωτικών. Και σ΄αυτό το έγγραφο αναφέρεται το εξής απίθανο για όσους είναι εκτός στρατεύματος και το διαβάζουν αλλά δυστυχώς πολύ συνηθισμένο για τους στρατιωτικους μας. 

Γράφουν οι στρατιωτικοί: 

Ωράριο Εργασίας
1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Νομοθεσία το ωράριο εργασίας και των Στρατιωτικών ορίζεται σε 40 ώρες εβδομαδιαίως.

2. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από μεγάλο αριθμό μελών μας, μας γνωρίστηκε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός υπηρεσιών αλλά και απασχολήσεων του προσωπικού εκτός ωραρίου με αποκορύφωμα την δγή για το σύνολο του προσωπικού (της Φρουράς Ιωαννίνων αλλά και αντιπροσωπεία των υπολοίπων φρουρών της Ηπείρου) να παρευρεθεί στην ΛΑΦΙ ένστολο, στην εκδήλωση με θέμα: ''Με όπλο το Σταυρό στα πεδία των μαχών: Η παρουσία και το έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς πολέμους 1912 - 1913'' το απόγευμα (18:30) της 12 Φεβρουαρίου 2014. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το συνολικό εφαρμοζόμενο ωράριο εργασίας με συνυπολογιζόμενες τις εκάστοτε δραστηριότητες - υπηρεσίες (Υπηρεσίες διανυκτερεύσεως, νυχτερινές εκπαιδεύσεις, παρελάσεις - αγήματα, εβδομαδιαίες υπηρεσίες, αντιπροσωπείες κλπ) να αυξάνεται κατά πολύ, πέραν του προβλεπόμενου”.

Για να το καταλάβουν όσοι πιθανόν δεν κατάλαβαν οι στρατιωτικοί κλήθηκαν θέλοντας και μη να φορέσουν τη στολή τους και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση η οποία πιθανότατα θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αλλά αυτό δεν κάνει αποδεκτό ότι με μια διαταγή στέλνουμε τους στρατιωτικούς σε μια εκδήλωση μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί …η πληρότητα της αίθουσας. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Κι ούτε η τελευταία. Και δεν ξεχνάμε ότι το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και κάμποσους μήνες χρησιμοποιεί στελέχη των ΕΔ ως …ντεκόρ στα σκαλιά του Μαξίμου κάθε φορά που κάποιος ξένος επίσημος τα ανεβαίνει. 

Οι στρατιωτικοί από την Ήπειρο πάντως που εκπροσωπούνται από την εκεί Ένωση επειδή …φως δεν βλέπουν προτείνουν για το ωράριο και τις απαλλαγές:

•Με τις έως τώρα αποφάσεις για 24ωρη συνεχόμενη προσφορά εργασίας δίνεται μόνο απαλλαγή μιας ημέρας (8ωρη απαλλαγή από εργασία). Για να εφαρμόζεται η Νομοθεσία για 40ωρη εβδομαδιαία προσφορά εργασίας, προτείνεται:
           
•Για 24ωρη υπηρεσία να δίνεται δύο (2) ημέρες απαλλαγή (δύο 8ωρα εργασίας) όταν η υπηρεσία που εκτελείτε είναι καθημερινή και τρείς (3) ημέρες απαλλαγή (τρία 8ωρα εργασίας) όταν η 24ωρη υπηρεσία είναι αργία καθώς και μία (1) ημέρα απαλλαγή όταν εκτελούν αντιπροσωπείες, παρελάσεις, αγήματα κατά τις αργίες ή σε ώρες εκτός ωραρίου.
             
β. Η χορήγηση αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία καθώς και για εργασία τις αργίες ανά υπηρεσία. Η παραπάνω αποζημίωση καθώς και η απαλλαγή από την υπηρεσία χορηγείται στους υπόλοιπους ένστολους (Σώματα Ασφαλείας) που ανήκουν στο ειδικό μισθολόγιο.



























onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com