Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ..... Kίνδυνος για την ασφάλεια των ΕΔ το Internet; - Μεταδόθηκαν στοιχεία για S-300!






Ακόμα και μυστικά των Ενόπλων Δυνάμεων μοιράζονται διαδικτυακά οι στρατεύσιμοι, σύμφωνα με όσα υποστήριξε την Τρίτη ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, στην τελετή παρουσίασης έρευνας για την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη δεκάδες είναι τα περιστατικά, όπου στρατεύσιμοι επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες, σχετικά με την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω facebook αλλά και άλλων κοινωνικών δικτύων και μετέδιδαν διαβαθμισμένες πληροφορίες οι οποίες είναι σε κοινή θέα, με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών να είναι "πρώτο τραπέζι πίστα" στο διαδίκτυο.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έρευνα, το 7% των στρατευσίμων παρουσιάζουν τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο, ταυτόχρονα εντοπίστηκε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης Διαδικτύου εκτός υπηρεσίας, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν σειράς συμπτωμάτων όπως αυτά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, του άγχους, και της γενικής ψυχοπαθολογίας.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα συμπτώματα της ψυχοπαθολογίας, συμπεριλαμβάνουν επίσκεψη σελίδων με πορνογραφικό υλικό, διαδικτυακό τζόγο, διαδικτυακά παιχνίδια και τη τυχαία περιήγηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.
Το πλέον επικίνδυνο είναι η μετάδοση πληροφοριών από ασκήσεις, από προβλήματα που συνάντησαν στις ασκήσεις, μετάδοση πληροφοριών για αξιωματικούς, συμπεριφορές, προβλήματα σε οπλικά συστήματα κλπ.
Π.χ. πριν από τρεις μήνες μεταδόθηκαν πληροφορίες για την επικείμενη εκτόξευση των S-300PMU1 στην Κρήτη σε μία διαδικτυακή συζήτηση από απλούς στρατεύσιμους!
Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης, ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.














defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com