Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

"Τελειώνει" τον Γ.Στουρνάρα ο ΔΟΛ...





«Τελειωμένο» υπουργό Οικονομικών θεωρεί τον Γιάννη Στουρνάρα ο ΔΟΛ καθώς το "Βήμα" προβλέπει ότι θα εκδιωχθεί από τη θέση του και θα αντικατασταθεί από τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Για δεύτερη ημέρα σήμερα με άρθρο που υπογράφει ο «Ειδικός Συνεργάτης», το Βήμα αποφαίνεται ότι «Έκλεισε ο κύκλος του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών». Γράφει συγκεκριμένα:
«...Ωστόσο, στη διάρκεια αυτής της υπερδεκαοκτάμηνης προσπάθειας ο υπουργός Οικονομικών κατέστη σχεδόν μισητό πρόσωπο. Στα μάτια της κοινής γνώμης κατέστη συνώνυμος των φόρων και των βαρών. Είναι αναπόφευκτο για έναν υπουργό Οικονομικών στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Υπό αυτή την έννοια ο κύκλος του υπουργείου Οικονομικών έκλεισε για τον κ. Στουρνάρα.
Ανεξαρτήτως της τύχης που του επιφυλάσσει η μοίρα και η πολιτική, η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών τελειώνει. Στους επόμενους δύο - τρεις μήνες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα αποχωρήσει με τιμές και δόξες. Γιατί απλούστατα θα έχουμε εισέλθει σε νέα περίοδο και οι ανάγκες της πολιτικής θα επιβάλουν άλλα πρόσωπα, πιο κοντά στα κόμματα και στους αρχηγούς, με καλύτερη αποδοχή από την κοινωνία και τους πολίτες...»
Η ουσία είναι ότι ο Α.Σαμαρας δεν θα διστάσει να τον θυσιάσει προκειμένου να εξωραΐσει την εικόνα του εν όψει συντριβής ευρωεκλογών.
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα το Εθνος, σε άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας και έχει τίτλο "Ο Στουρνάρας και οι... άλλοι» αναφέρει ότι ο Στουρνάρας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα πιθανόν γιατί δεν κάνει ...ρουσφέτια στο σύστημα.
Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιπαθής, καθώς για όλους μας είναι ο άνθρωπος που βάζει... χέρι στην τσέπη μας για λογαριασμό του κράτους.
Αυτή η αλήθεια είναι διαχρονική και δεν σχετίζεται με τα πρόσωπα, που ασφαλώς παίζουν ρόλο για το πώς τους αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη. Στις περιόδους της ευημερίας με δανεικά υπήρξαν και υπουργοί Οικονομικών που απολάμβαναν ευρύτατης αποδοχής, αλλά στις εποχές της εκλογίκευσης και πολύ περισσότερο της κρίσης οι διαθέσεις αλλάζουν ριζικά".













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com