Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ...





Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς κ. Γ. Ανδρεάδη ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση των κόκκινων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Τ.Τ Μάριο Βαρότση ο οποίος κατηγορείται για τρεις κακουργηματικές πράξεις. (απάτη, απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος)
Μετά το πέρας  της απολογίας του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ, καθώς και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του 2 φορές κάθε μήνα  στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μ. Βαρότσης αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι τα δάνεια  που χορηγήθηκαν ήταν νομότυπα.
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι τα ομολογιακά δάνεια δόθηκαν σε πολύ σημαντικούς επιχειρηματίες και εταιρείες.
tr2
«Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και πάλι τις ίδιες κινήσεις θα έκανα», φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος. Μάλιστα έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεση των δικαστικών αρχών όλους τους λογαριασμούς τους, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν δόθηκε άνωθεν εντολή για τη χορήγηση κάποιων δανείων ο Μ. Βαρότσης απάντησε αρνητικά.
Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να χαρακτήρισε υπερβολική την απόφαση των αρχών να εκδώσουν ένταλμα σε βάρος του αφού όπως είπε δεν ήταν ύποπτος φυγής.
Αύριο, Τρίτη, ο ανακριτής αναμένεται να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.
Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα εκείνα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη και αυτό με τη σειρά του τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.
Στη συνέχεια, τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές Αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στη Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης ζήτησε με εγγραφή αίτηση που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ι. Αγγελη, ο συνήγορος του Αθ. Βαρλαμης την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοσή του στη χώρα μας.
Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον Εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν να συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Παράλληλα δήλωσε εγγράφως προκειμένου να ενημερωθεί ο Τούρκος Εισαγγελέας ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

























newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com