Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ...




Το γεγονός ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι ο αδίστακτος εκτελεστής της "17 Νοέμβρη" Χριστόδουλος Ξηρός, ο Νίκος Μαζιώτης, η Πόλα Ρούπα, ο Βασίλης Παλαιοκώστας, αλλά και μέλη της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς", μας έχει θέσει σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού. Πλέον φοβόμαστε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων το προσεχές χρονικό διάστημα, ακόμη και σε ανθρώπινο στόχο. Γι αυτό έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους των τρομοκρατών».
Τα λόγια του αξιωματικού της αστυνομίας δείχνουν, την έντονη ανησυχία που υπάρχει στις αρχές, μετά την απόδραση του «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη», ο οποίος πήρε άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές Κορυδαλλού, για αναβίωση της εγχώριας τρομοκρατίας με επιθέσεις που θα χρησιμοποιηθεί βαρύς οπλισμός, όπως ρουκέτες, βόμβες και καλάσνικοφ.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε σχεδιάσει την απόδραση με κάθε λεπτομέρεια, εκμεταλλευόμενος την εγκληματική παράλειψη του συμβουλίου των φυλακών που του είχε δώσει επτά άδειες μέσα σε 15 μήνες.
Το δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού, όπως λένε οι αξιωματικοί, είναι πολύ πιθανόν να είναι ασύλληπτα μέλη των «πυρήνων της φωτιάς»... Άλλωστε ο τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη», είχε καθημερινή επαφή με τους κατηγορούμενους «πυρήνες», αφού προαυλίζονταν μαζί στον Κορυδαλλό, ενώ στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, ίσως να έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις, πριν πάρει την εννιαήμερη άδεια και δεν επιστρέψει ποτέ...

Το δρομολόγιο διαφυγής του Ξηρού
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, κρύβεται στην Αθήνα. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει μετά την κατάθεση συγγενή του, σύμφωνα με την οποία, τον άφησε με το αυτοκίνητο του το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην οδό Αγίας Λαύρας στα Πατήσια, χωρίς όπως είπε, να γνωρίζει, ότι ο Ξηρός παραβιάζει τους όρους της άδειας του.
ksiros
Η κατάθεση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τις κάμερες ασφαλείας των διοδίων, το ερώτημα όμως που παραμένει αναπάντητο, είναι που βρίσκεται το κρησφύγετο του Ξηρού. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω του έναν ασφυκτικό κλοιό, καλώντας για νέα κατάθεση τους συγγενείς του, για να μπορέσουν έτσι να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.
Πράγμα καθόλου εύκολο, όταν πρόκειται για έναν εκ των βασικών εκτελεστών της «17 Νοέμβρη» μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που αιματοκύλισε την χώρα για τρεις δεκαετίες, ο οποίος γνωρίζει καλά τους κανόνες συνωμοτικότητας...

Στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής οι συνεργοί του εκτελεστή της «17Ν»
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν ότι ο Ξηρός είχε επαφές στις φυλακές Κορυδαλλού με κατηγορούμενους για συμμετοχή στους «πυρήνες της φωτιάς», αλλά και με έναν ποινικό, ο οποίος έχει διασυνδέσεις με αντιεξουσιαστές. Εκεί, λένε, βρίσκεται το «κλειδί» στην απόδραση του Ξηρού. Εάν δεν είχε εξασφαλίσει συνεργούς που θα του παρέχουν κρησφύγετο, χρήματα και βοήθεια να κινηθεί, δεν θα αποφάσιζε εύκολα να αποδράσει. Γι αυτό στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει οι βασικοί ύποπτοι για συμμετοχή στους «πυρήνες», οι οποίοι μετά από παρακολούθηση, ίσως οδηγήσουν την αστυνομία στον Ξηρό. Οι αξιωματικοί πιστεύουν, ότι το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν των κρατούμενων - μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα στον Κορυδαλλό, καθώς και το απειλητικό κείμενο της τρομοκρατικής οργάνωσης που αναρτήθηκε την περασμένη Τρίτη στο διαδίκτυο δεν ήταν τυχαία. Ίσως, λένε, να αποτελούσαν προαναγγελία μιας ένοπλης συνεργασίας Ξηρού - ασύλληπτων «πυρήνων»...
Μια συνεργασία, όπου ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» θα είχε ηγετικό ρόλο και θα βοηθούσε σημαντικά στην επιχειρησιακή αναβάθμιση της ένοπλης δράσης, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει...
























newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com