Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΜΑΝΑΛΗΣ-ΚΑΨΗΣ: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ «ΔΤ»!



ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΜΑΝΑΛΗΣ;


Γράφει ο Κ.Π.
Aγαπητό Fimotro,
Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν να γίνει κάποιος μάντης η αστρολόγος για να προβλέψει το τι θα επακολουθούσε το λουκέτο της ΕΡΤ. Μόνο ηλίθιοι, βλάκες και ψυχικά διαταραγμένες προσωπικότητες... 
δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν τι έκαναν με ένα τέτοιο έγκλημα αυτού του βεληνεκούς. Ακόμα και σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τους πραγματικούς λόγους, μιας τέτοιας ηλιθιότητας(.). Είχαμε επισημάνει κατά καιρούς, ότι ΔΤ-ΝΕΡΙΤ θα αυτοδιαλυθεί εξ ον συνεστήθει, διότι δεν είχαν τηρηθεί κάποιες στοιχειώδης προϋποθέσεις λειτουργίας, κατά τη διάρκεια αναδιάρθρωσης και ορθολογισμού του νέου φορέα.

Ελήφθη εν βρασμό μια πολιτική απόφαση, χωρίς σχέδιο, μελέτη και χρονοδιάγραμμα. Η λειτουργία σε 2-3 μήνες του μεταβατικού φορέα ΔΤ και ΝΕΡΙΤ που ψηφίστηκε, με παραβίαση συντάγματος και νόμων, έχουν μείνει στα χαρτιά, 7 μήνες μετά το «μαύρο». Όλα αυτά δημιούργησαν ένα βαρύ κλίμα στην κυβέρνηση και λίγο έλειψε να τιναχτούν όλα στον αέρα ακόμα και η υποτυπώδης κάλυψη της ευρωπαϊκής προεδρίας στο Ζάππειο. Οι αστοχίες της συγκυβέρνησης στο θέμα ΕΡΤ. Η επιλογή Καψή, μαζί με τα πρόσωπα επιλογής του στο ΕΣ και ΔΣ, που προδίκαζαν τον πλήρη έλεγχο του νέου τηλεοπτικού φορέα από το ΠΑΣΟΚ ήταν επόμενο να οδηγήσουν τα δυο στρατόπεδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(Δημαρ) σε.. Σύρραξη, για το ποιος έχει το πάνω χέρι!

Πρώτα -πρώτα πρέπει να πούμε, ότι όλες οι προκηρύξεις, προσλήψεις, επιλογές προσώπων και δήθεν διαγωνισμοί με μόρια και ηλίθια προπαγάνδα περί αξιοκρατίας, υποβιβάζει και την ελάχιστη νοημοσύνη των ενδιαφερομένων. Τα πάντα ήταν κατευθυνόμενα, σε όλες τις, επιλογές προσώπων, μέσα από γνωριμίες, φιλίες συγγενικά πρόσωπα και κομματόσκυλα, με χαμαιλεόντιες συμπεριφορές. Αν ένας εισαγγελέας η επιθεωρητής εργασίας, κάνει έναν πραγματικό έλεγχο για προσλήψεις, αποφάσεις και άσκηση εξουσίας μέχρι τώρα των ανθρώπων της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, του αρμόδιου υφυπουργού και της σκληροπυρηνικής του ομάδας θα βγάλει μπαρμπούνια και όχι λαβράκια. Και πάμε στο δια ταύτα γιατί πλακώθηκαν Μάναλης-Καψής και όχι μόνο. Συγκεκριμένα:

Την προηγούμενη Πέμπτη-Παρασκευή, 9-10 Ιαν. με απόλυτη μυστικότητα επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη των 600 ατόμων για την ΝΕΡΙΤ. Εκ των οποίων 130 περίπου δημοσιογράφοι και περίπου 250 καλλιτεχνικό προσωπικό. Αυτοί θα προσλαμβάνονταν μέσω συνεντεύξεων «μαϊμού». Οι υπόλοιποι τεχνικοί και διοικητικοί μέσω ΑΣΕΠ.

Ηδη 90 περίπου δημοσιογράφοι είχαν ενημερωθεί να προσέλθουν στο ραδιομέγαρο για να προσληφθούν στην ΔΤ και στη συνέχεια μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να συνεχίσουν στη ΝΕΡΙΤ. Από τους 60 που προσήλθαν σταδιακά οι 40 έχουν ήδη υπογράψει. Πριν λοιπόν ανακοινωθεί επίσημα η προκήρυξη, τέθηκε θέμα τυπικών προσόντων. Δηλαδή το 80-90% των δημοσιογράφων και άλλων ειδικοτήτων να έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο. Τότε Μάναλης και Καψης έγιναν μαλλιά κουβάρια. Ραδιομέγαρο, Μουρούζη και γραφείο Καψή μεταβλήθηκαν σε ρίνγκ, και για άλλους γήπεδα ποδοσφαίρου.

Αποτέλεσμα να αναβληθεί προσωρινά η αναγγελία προκήρυξης με άγνωστα αποτελέσματα, δημιουργώντας όμως νέα προβλήματα πιο σοβαρά. Όλοι οι εργαζόμενοι διμηνίτες στο «μόρφωμα» ΔΤ, είχαν την κρυφή ελπίδα και τις υποσχέσεις ότι θα προσληφθούν και στην ΝΕΡΙΤ. Τώρα βλέπουν τα ονειρά τους να γκρεμίζονται, και αντιδρούν(!). Τρέχουν στα κομματικά και πολιτικά γραφεία, αλλά ανταπόκριση καμία, και στο ραδιομέγαρο έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, μεταξύ των διμηνιτών της ομάδας Καψή και διαφόρων φατριών. Με έντονο προβληματισμό και τα κεφάλια σκυμμένα μέσα στα γραφεία ετοιμάζονται να αντιδράσουν με πρωτεργάτες τους τεχνικούς. Οι διμηνίτες, σύμφωνα με δικές τους μαρτυρίες, είναι ανάστατοι, διότι όπως λένε, αυτοί έκαναν όλη τα «λάτσα» και το σφουγγάρισμα μέχρι τώρα, με προσωπικές θυσίες και συγκρούσεις με συναδέλφους τους, που για δεκαετίες ήταν αδέλφια τους, και τώρα μένουν στην απέξω.

Από την άλλη, άνθρωποι του Καψή που ελέγχουν το σύστημα, απειλούν διμηνίτες, ότι αν δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες τους, δεν θα ανανεώνονται οι δίμηνες συμβάσεις. Μάλιστα το παίζουν «διευθυντάδες» η προστατευμένοι από το σύστημα, και έχουν φροντίσει να προσλάβουν τα παιδιά τους και τις γκομενές τους. Τις επιδεικνύουν με καμάρι ως καρδιοκατακτητές, περνώντας αγκαλιασμένοι μπροστά από το ραδιομέγαρο. Και μη μας προκαλέσουν κάποιοι, γιατί όχι μόνο θα δώσουμε ονόματα, αλλά και φωτογραφίες που μας προμήθευσαν οι φίλοι μας.

Η άλλη πληροφορία που έχουμε, είναι εγκυρότατη. Εμείς δεν γράφουμε κάτι εάν δεν το έχουμε διασταυρώσει. Είναι οι διμηνίτες ηλεκτρονικοί. Ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, σχεδόν με τα προσόντα που βάζει, το 90% μένει εκτός. Κυρίως στις ξένες γλώσσες και άλλα προσόντα. Αυτοί οι ηλεκτρονικοί και τεχνικοί της ΔΤ, έχουν δημιουργήσει έναν σκληρό πυρήνα αλληλεγγύης μεταξύ τους, έτοιμοι να κατεβάσουν τους διακόπτες. Μάλιστα το θέμα το είχαν συζητήσει και πριν την κάλυψη στο Ζάππειο. Γενικά το κλίμα για τον Παντελή Καψή και την ομάδα του είναι πολύ βαρύ και ο Μάναλης μετά το «πλάκωμα» μεταξύ τους, βρίσκεται υπό παραίτηση η απομάκρυνση.

Αποδεικνύεται πλέον και πρακτικά, ότι ένα μοιραίο λάθος  μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλονίσει η και να ρίξει μια κυβέρνηση(.). Και ρωτάω: τι θα πράξει Σαμαράς και Βενιζέλος εάν τα παραμύθια προς τους διμηνίτες τους οδηγήσουν να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο; Θα έχουμε συνέχεια με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που βρίσκονται υπό έρευνα. Ακόμη και για πλαστά πιστοποιητικά, από Ιρλανδία μέσο Θεσσαλονίκης για να προσληφθούν στον φορέα. Υπομονή!!!

Εσύ Μαξίμου κοιμήσου(!), και όταν σε κυκλώσουν φουστανελοφόροι-Νεοδημοκράτες θα νομίζεις ότι ήρθαν να σου ψάλλουν τα κάλαντα αν και πέρασαν τα Χριστούγεννα. Αντώνη μου! Με σεβασμό και αγάπη, πήγαινε μέχρι τους Δελφούς μήπως και συναντήσεις την Πυθία πριν έχεις την τύχη του Γιωργάκη!























http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_833.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com