Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

"Ο ΕΥΤΥΧΗΣ" ...




ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ.




Ποιος δεν θέλει να τιμάται με τον χαρακτηρισμό ευτυχής και ποσο μάλιστα με την χάρη του;Δίνουμε ευχές για υγεία και θεωρούμε με αυτό την έλλειψη σωματικού πόνου.Μα άραγε με μόνη την υγεία μπορούμε να ζήσουμε ευπρεπώς για την οντότητά μας.Μήπως η υγεία ενέχει πολλές άλλες πλευρες που οφείλουμε να προσέξουμε;
Η ψυχολογική ισορροπία και σταθερότητα οδηγεί σε ευτυχισμένη καθημερινότητα.Η ψυχολογική δύναμη πολύ συχνά οδηγεί σε σωματική αναλγησία ή μειώνει την σωματική κούραση.Το να ρυθμίζουμε κατά τις ανάγκες μας την ψυχολικη μας κατάσταση μας οδηγεί σε υγιή ζωή.
Μια πορεία ζωής δίχως χαρά και χαμόγελο δεν είναι δε ευτυχισμένη.Μια χαρούμενη καθημερινότητα δίνει δύναμη στην αντιμετώπιση όλων των απροσμενων καταστάσεων.Το να ρυθμίσεις τις απρόσμενες καταστάσεις της ζωής είναι ένας τροπος για ψυχολογική και σωματική υγεία.Η θετικότητα είναι η ελπιδοφόρα μετάβαση στην καθημερινότητά μας.
Ο άνθρωπος κοινωνικόν ον,έχει αναγκη επικοινωνίας και ανθρώπινης επαφής.Η επιλογή των ανθρώπων μας είναι ένα βήμα υγιούs ζωής.Οι ανθρωποι που σου προσφέρουν αγάπη,επικοινωνία και είναι δοτικοί δίνουν πνοή στη ζωή μας.Ειναι η ανανέωση που αισθανόμαστε στον συναισθηματικό έρωτα,στην νέα γνωριμία που γίναμε αποδεκτοί.Ας βάλουμε στη ζωή μας ανθρώπους που θα τους νιώσουμε δικούς μας και θα μας νιώσουν δικούς τους.
Η ευτυχία δεν αναπτύσσεται από μυστικά φίλτρα.Η εμπειρία και η αξιοποίησή της,το παρελθόν,τα λάθη μας και οι σωστή μας στάση φτιάχνουν μια ευτυχισμένη ζωή.Η ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ζωή συνήθως κρίνεται και απολαμβανεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του ανθρώπου.Ευτυχισμένα ειναι τα παιδιά από αγνότητα,ευτυχισμένοι ειναι οι ενήλικες από ταπεινότητα.Ο όρος ταπεινότητα βαρύγδουπος και δύσκολος.Και όμως ειναι συνοδοιπόρος με την προσωπική ευτυχία.
Η δραστηριοποίησή μας και η προσφορά μας,το παραγόμενο έργο μας και η ευχαρίστηση που εμείς λαβαίνουμε από αυτό ειναι ευτυχία.Κανείς ράθυμος,νευρικός,τσιγκούνης δεν ειναι ευτυχισμένος.Το να καλλιεργούμε νου και σώμα ειναι η βάση μιας προσωπικής ευτυχίας.Η συνεχεια εσωτερική και εξωτερική εγρήγορση ειναι υγεία.
Η δύναμη του να υποστηρίζουμε τις επιλογές μαs, ξέρουμε τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε ειναι το κλειδί της χαρούμενης ζωής.Μια αυτογνωσία για το είναι μας ειναι φωτογραφία της καλής ζωής.
Αυτή ειναι η ζωή μας.Ενας αγώνας,μια πορεία να ανίχνευσουμε και να βιώσουμε την ευτυχία.Ας ευχηθούμε να έχουμε δύναμη στο αγωνα του κρυμμένου αυτου θησαυρού.Προσοχή!Δεν ειναι για όλους ίδια η ευτυχία.Ο καθένας έχει τη δική του.Εύχομαι σε όλους να την απολαύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com