Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Για πρώτη φορά ο Α.Τσίπρας ζήτησε διαγραφή χρέους...





Την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους των χωρών του νότου κια την αναδιάρθρωση του υπολοίπου ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Humanité.
«Η πρώτη πρόκληση για το 2014 είναι να αναστρέψουμε την πολιτική της λιτότητας. Πρέπει να σχεδιάσουμε μια έξοδο από την κρίση, ευνοϊκή για την κοινωνία και για το λαό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακυρωθεί ένα μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης, να αναδιαρθρωθεί το υπόλοιπο μέρος και να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, που δημιουργούν απασχόληση, εργασία σταθερή κι όχι επισφάλεια».
Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως οι διαχωρισμοί δεν είναι γεωγραφικοί, αλλά πολιτικοί.
Είναι η πρώτη φορά που ο Α.Τσίπρας ζητά διαγραφή - "ακύρωση" την χααρακτηρίζει - του χρέους.












defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com