Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ...Το κράτος θα νοικιάζει σπίτια στους άστεγους !!!
Την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες οδηγούνται στη φτωχοποίηση και οι νεοάστεγοι «πλημμυρίζουν» τους δρόμους της Αθήνας και των κεντρικών πόλεων, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται στη χώρα μας, η κυβέρνηση φέρεται τώρα διατεθειμένη να κατασκευάσει ειδικά καταλύμματα στα οποία θα φιλοξενούνται οι άστεγοι...
Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που διανύει τον 6ο χρόνο ύφεσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την υιοθέτηση του μέτρου των επονομαζόμενων «κοινωνικών κατοικιών», με τη δημιουργία ειδικών καταλυμάτων στα οποία θα φιλοξενούνται οι χιλιάδες άστεγοι λόγω της  οικονομικής κρίσης, με πολύ χαμηλό ή και μηδαμινό ενοίκιο, αλλά και όσοι θα χάσουν τις κατοικίες τους λόγω πλειστηριασμών.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, που αναμένεται να οδηγήσει στην εξαθλίωση και να πετάξει στο δρόμο κι άλλους συμπολίτες μας.
Σημειώνεται ότι σύσταση για κάτι τέτοιο φέρονται να είχαν απευθύνει τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας, όταν πίεζαν την ελληνική κυβέρνηση  να προχωρήσει στη χωρίς όρους άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από 1/1/2014, με τον Π.  Τόμσεν  να επισημαίνει τότε την ύπαρξη «κοινωνικής στέγης» σε άλλες χώρες,  όπως π.χ. στη Μ. Βρετανία έχει δημιουργηθεί και η ειδική υπηρεσία HCA (Homes and Communities Agency) από την εποχή της… Μ. Θάτσερ.  
Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έθεσε στην Κομισιόν και το ζήτημα της παροχής διευρυμένης βοήθειας μέσω του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστας Πουπάκη, ο οποίος έθεσε έμμεσα το ζήτημα παροχής βοήθειας από την ΕΕ και στην ανάγκη πραγματοποίησης «επενδύσεων σε κοινωνικές κατοικίες και υπηρεσίες προς τους άστεγους μέσω διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων».
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινοτική χρηματοδότηση για την παροχή μαζικών συσσιτίων στα θύματα της οικονομικής κρίσης.newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr