Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

"Ο Σημίτης έδωσε τα εκατ. για το θέατρο στην Αλβανία" ...





O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη βαραίνει το ΠΑΣΟΚ και τις ημέρες διακυβέρνησης του διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του 2002, δηλαδή επί ημερών Κώστα Σημίτη, έχει κατατεθεί από την Ελλάδα το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Αλβανίας, για την ανέγερση νέου κτιρίου Εθνικού Θεάτρου στα Τίρανα.
Επιπλέον σημειώνει ότι η συμφωνία αυτή έγινε στο πλαίσιο Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας και έκτοτε ο λογαριασμός παραμένει αδρανής. Kαλό θα ήταν βέβαια να ενημερωθούμε και τι ακριβώς λάβαμε εμείς ως αντάλλαγμα εφόσον η συμφωνία ήταν διμερής και....αναπτυξιακή!
Δεν παραλείπει βέβαια να τονίσει ότι «από πλευράς μας θεωρούμε σημαντική την υλοποίηση του έργου αυτού, λόγω της υψηλής συμβολικής αξίας που θα προσδώσει στις διμερείς πολιτιστικές σχέσεις με τη φίλη και γείτονα χώρα».
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ακόμη ότι τον Δεκέμβριο του 2001, στο πλαίσιο Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας, η χώρα μας είχε αναλάβει να στηρίξει με το ποσό αυτό την ανέγερση του νέου κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, και αναφέρει ότι είχε προηγηθεί, σχετικά με το ζήτημα αυτό, κοινή δήλωση των τότε πρωθυπουργών των δύο χωρών κκ Σημίτη και Μάικο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, στις 12 Νοεμβρίου 1998.
Το έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία είχε καταγγείλει ότι «την ώρα που ο πολιτισμός εντός των συνόρων στενάζει, εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται σε όμορες χώρες».












defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com