Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στης ανάγκης τα χειρουργεία!



Βλάβη σε μηχάνημα που… νοικιάστηκε από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να εγχειρισθεί χρόνιο περιστατικό 17χρονου πάσχοντος από αιμαγγείωμα, είχε πραγματικά τραγικά αποτελέσματα. Ο 17χρονος έμεινε παράλυτος κι ένας Θεός ξέρει αν, πώς, πότε και με ποια διαδικασία θα επανέλθει πλήρως η υγεία του. Οι γονείς του νεαρού ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό γεγονός, ενώ απευθύνονται ήδη σε γιατρούς της Αθήνας στην προσπάθειά τους να κάνουν καλά το παιδί τους.
Ο νεαρός Γρηγόρης Παπαγιάννης εισήχθη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης αιμαγγειώματος, η οποία είχε προγραμματιστεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο μετά από επιληπτική κρίση. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του τότε, διαπιστώθηκε το αιμαγγείωμα, αποφασίστηκε η επέμβαση και προσδιορίστηκε το πότε αυτή θα γίνει.
Από την Παρασκευή
Ο 17χρονος μπήκε στο χειρουργείο στις 7:30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής και βγήκε από αυτό λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, χωρίς η εγχείρηση να έχει ολοκληρωθεί. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής-πλοηγός του χειρουργού σταμάτησε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
Σημειώνεται ότι το μηχάνημα νοικιάστηκε από το Νοσοκομείο για τη συγκεκριμένη επέμβαση από ιδιωτική εταιρεία (κατά το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελούντα χρέη διοικητή του ιδρύματος, Χρήστο Θεοδώρου, το μηχάνημα παραχωρήθηκε δωρεάν από ιδιωτική εταιρεία της Αθήνας προκειμένου να γίνει η επέμβαση), καθώς ανάλογες επεμβάσεις με τραύμα σε τέτοιο βάθος δε γίνονται καθημερινά στη Μυτιλήνη. Αμέσως μετά το χειρουργείο, ο ασθενής οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Όταν διαπιστώθηκε και ανακοινώθηκε ότι ο νεαρός παρέλυσε από τη μια του πλευρά, οι γονείς του 17χρονου έπαθαν σοκ. Ο πατέρας του, Γιάννης Παπαγιάννης, μιλώντας χθες στο «Ε» είπε: «Μου κόπηκαν τα γόνατα μόλις το άκουσα. Πώς να πιστέψω ότι το παιδί μου, δυο μέτρα παλικάρι, έμεινε παράλυτο από την αριστερή του πλευρά;»
Η επόμενη ημέρα βρήκε τους γονείς να ψάχνουν κέντρο αποκατάστασης της βλάβης, καθώς όπως τους είπε ο χειρουργός Ευρυβιάδης Βαϊραμίδης, πρέπει να προηγηθεί δεύτερη επέμβαση, καθώς η πρώτη δεν ολοκληρώθηκε.
Και χωρίς μαγνητικό τομογράφο!
Κάποια στιγμή, οι γονείς του άτυχου παιδιού εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν γνώμες κι άλλων γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας. Προκειμένου όμως να γίνει αυτό, έπρεπε να συγκεντρωθούν κάποια ιατρικά στοιχεία που θα αποτύπωναν την κατάσταση του ασθενούς, μεταξύ αυτών και η μαγνητική τομογραφία. Μαγνητικός τομογράφος όμως δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και οι ανάγκες καλύπτονται μέσω συμβεβλημένων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Για να πληρωθεί, ωστόσο, η εξέταση από τον ΕΟΠΥΥ και να μην πληρωθεί από τον εργάτη πατέρα του παιδιού, ο ασθενής έπρεπε… να πάρει εξιτήριο. «Μας είπαν ότι χρειαζόταν εξιτήριο. Πώς όμως να πάρει εξιτήριο, αφού το παιδί βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγιάννης. Τελικά το θέμα διευθετήθηκε με παρέμβαση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Χρήστου Θεοδώρου.
emprosnet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com