Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τσουρέκι για το βιβλίο Γκίνες - Τρόφιμα για τους απόρους της Μυτιλήνης



Ένα  «φίδι» από τσουρέκια, μήκους σχεδόν 70 μέτρων ξετυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εμπορική οδό Ερμού από το «Μπας Φανάρ» μέχρι το «Πηγαδάκι». Από νωρίς μέλη των προσκοπικών Συστημάτων της Μυτιλήνης έστησαν και έστρωσαν τα σχολικά θρανία που μεταφέρθηκαν από το παρθεναγωγείο. Ακολούθησε η τοποθέτηση των τσουρεκιών μήκους 70 εκατοστών και βάρους περίπου 1,2 κιλών το ένα, ώστε να σχηματισθεί το «τσουρέκι γίγας» που μετρήθηκε και αξιολογήθηκε ως το μεγαλύτερο πασχαλινό τσουρέκι του κόσμου. Διεκδικώντας ως τέτοιο μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ, το «βιβλίο Γκίνες».
Στόχος των μελών όμως της Προσκοπικής Κίνησης στη Μυτιλήνη ήταν μέσα από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο «μεγάλο πασχαλιάτικο παιχνίδι» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα «Ζαχαροπλαστεία Πανταζή» και το «Δήμο Λέσβου», να πάρουν τα μισά από τα τσουρέκια, που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου για τις ανάγκες σίτισης των απόρων συμπολιτών μας.
Της προσπάθειας στην οδό Ερμού ακολούθησε μια άλλη προσπάθεια.  Κάνοντας πράξη την προσκοπική υπόσχεση που ορίζει «να βοηθάμε ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση» και με στόχο το φετινό Πάσχα να είναι «Καλό Πάσχα για όλους» Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές στάθηκαν έξω από τα σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» στο κέντρο της Μυτιλήνης. Και για λίγες ώρες δεχόταν τρόφιμα από πολίτες. Την ίδια ώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Προσκόπων στο Μακρύ Γιαλό τα τρόφιμα που συγκεντρώνονταν τοποθετούνταν κατά είδος από βαθμοφόρους, μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και γονείς.
Στις 5 το απόγευμα τόσο τα τσουρέκια όσο και πολλές δεκάδες κιλά τρόφιμα, παραδόθηκαν στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη για την σίτιση των απόρων συμπολιτών μας. Ενώ παιδικές τροφές και τσουρέκια παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της οργάνωσης «HELP – βοήθεια για το παιδί και τον άνθρωπο»  Παναγιώτη Τσουκαρέλλη για τη σίτιση απόρων παιδιών.
lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com